Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Korodi Attila, az örökzöld

Szüszer Róbert 2020. február 17., 15:02 utolsó módosítás: 2020. február 17., 15:21

Székelyföldi rutinos politikusokhoz képest feltűnően normális. Annyira kilóg a sorból, hogy az már nem normális. Nemcsak arról van szó, hogy jó néhány kollégájától eltérően tud késsel és villával enni, sőt, egyedül megköti a cipőfűzőjét, hanem a mondanivalójának rendszerint van eleje és van vége. A kettő között időnként hézag van, de na.

Korodi Attila, az örökzöld
galéria
Korodi Attila Fotó: Gábos Albin

A parlamenti képviselőt mágnesként vonzza a környezetvédelmi tárca. Ahányszor a kormánypalota közelében jár, akkor vagy államtitkárként vagy miniszterként tér haza. Apropó hazatérés, már négy évvel ezelőtt szóba került, hogy polgármesternek állna Csíkszeredában, aztán mégiscsak Bukarestben kötött ki. Most viszont

nincs kétség, nincs ködösítés, verseny van.

Ennek biztos jeleként nekifogott megnevezni azokat a problémákat, amelyek az utóbbi években megkeserítették a csíkszeredaiak életét. Legalábbis a huzamosan itthon tartózkodókét.

Még nem derült ki a programjából, hogy elszánt környezetvédőként hová telepítene zöldövezetet a hargitai megyeszékhelyen. Az is lehet, a lehetőségeket látva beérné annyival, hogy minden ablakba muskátlit rakat, a tömbházakat pedig zöldre festeti, és mond néhány zöldséget. Ám az sem kizárt, hogy zöldmezős beruházással rendezi végre a zöldségpiacot.

Ha mégsem lenne polgármester, hát akkor ismét ott lesz a Bukarestbe küldött rettenhetetlen különcsapatban.

{A}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS