Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ráduly Róbert Kálmán, az akaratos lexikon

Szüszer Róbert 2020. február 17., 15:02 utolsó módosítás: 2020. február 17., 15:35

Lelakott koszfészek volt Csíkszereda, amikor a képviselői mandátumát polgármesterire cserélte. Szívósan, a kritikákkal nem törődve mutatta meg, hogy miként is kell működjön egy önkormányzati döntéshozó testület, miként kell fejlesztési pénzeket lehívni és beleverni útba, térbe, épületbe.

Ráduly Róbert Kálmán, az akaratos lexikon
galéria
Ráduly Róbert Kálmán Fotó: Gábos Albin

Úgy pofozott életet a városba, hogy közben kóros nyakkendő-igazítási mániában szenvedett. Több egykori politikus is elmondhatja magáról, a heves vitája úgy ért véget Rádullyal, hogy a polgármester megigazgatta a ruházatát.

Aktívan sportol, jó kondiban van. Ezt az a szekus is tanúsíthatja, akit néhány évvel ezelőtt nemcsak megkergetett, hanem földre is vitt.

Nagy tudású emberről van szó, aki nem rest utánaolvasni a dolgoknak. A baj ott kezdődik, hogy ettől az a sziklaszilárd meggyőződése alakult ki, hogy

mindenhez ért.

Határozottan fogalmazza meg, hogy a hokis mit csináljon másképp a jégen, a labdarúgó hogyan rúgjon tizenegyest, a kerékpáros milyen légzési technikát gyakoroljon, és úgy általában ki hova álljon vagy üljön.

Elképzeléseit erővel viszi át mindenkin. Például, ha a közlekedési rend átszabásáról van szó, akkor bárki bármit mondhat, úgyis az lesz, amit ő akar. A dolgok megreformálásában semmi sem szab neki gátat. Várható, hogy rövid időn belül a tömbházak felvonóit is egyirányúsítja, a városi uszoda nagy medencéje közepén pedig körforgalom lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat