HIRDETÉS

Kettős vetítéssel zárják a marosvásárhelyi filmes találkozások első évadát

Székelyhon 2018. június 08., 14:13 utolsó módosítás: 2018. június 08., 14:34
HIRDETÉS

Kettős filmvetítéssel zárul az Édentől keletre filmklub filmes találkozóinak első évada. Kivételesen nem pénteken, hanem kedden és szerdán a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat székhelyén, a régi zsinagóga épületében Madarász Isti filmrendező egy-egy filmjét lehet megtekinteni. A fekete múmia átka című Rejtő-filmjének keddi és a Hurok című időutazós sci-fijének szerdai, közönségtalálkozókkal kiegészülő vetítésével, őszig szünetelteti vetítéseit a Filmes találkozások.

Filmszerető közönség a filmes találkozások korábbi vetítésén. Archív Fotó: Édentől keletre filmklub

A fekete múmia átka a Detektív, a cowboy és a légió című kisregényt, Rejtő Jenő egyik kevésbé ismert művét adaptálja: egy fergeteges komédia keretében mutatja be egy korabeli irodalmi kávéház közegét, görbe tükröt állítva hívja a nézőt a kulisszák mögé, hogy betekintést nyerhessünk, hogyan is születtek az évszázad legsikeresebb ponyvaregényei. Főbb szerepekben: Kovács Lajos, Hajduk Károly, Haumann Péter, Hegedűs D. Géza (62 perces, színes magyarul beszélő paródia, vígjáték, kosztümös tévéfilm).

A Hurok története szerint az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet...

HIRDETÉS

Főbb szerepekben: Száraz Dénes, Martinovics Dorina, Anger Zsolt, Hegedűs D. Géza (95 perces, színes, magyarul beszélő időutazós sci-fi, thriller).

Az rendezvényekre a belépés ingyenes. Mindkét napon 18 órától kezdődik a vetítés. A rendezvénysorozat támogatói: a Nemzeti Kulturális Alap, a Studium Prospero Alapítvány. A rendezvénysorozat partnerei: az Édentől keletre filmklub, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács, az András Lóránt Társulat és az Aranka György Alapítvány.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS