HIRDETÉS

Hálásak az eddigi segítségért

R. Kiss Edit 2013. március 22., 13:29 utolsó módosítás: 2013. március 22., 15:59

Mintegy nyolcezer euró gyűlt össze eddig a gyimesfelsőloki, daganatos betegséggel küzdő Ladó Kinga számára. A kétgyermekes fiatalasszony túl van egy műtéten, nemsokára azonban egy újabb vár rá. Férje elmondta, köszönik az eddigi segítséget és az értük elmondott imákat.

Fotó: Kristó Róbert

Lezajlott a héten a gyimesfelsőloki Ladó Kinga egyik műtétje Budapesten. A mintegy két éve méhnyakrákkal diagnosztizált, kétgyermekes fiatalasszonynak a gerincén és a medencecsontján alakult ki áttét a betegség nyomán. Az első műtét során a gerincét műtötték meg, várhatóan mintegy két hét múlva pedig sor kerülhet egy második műtétre, melynek során a medencecsonton lévő áttétet távolítják el. A gerincműtét az azt végző főorvos szerint jól sikerült, a fiatalasszony pedig már kikerült az intenzív osztályról – mondta el férje, Ladó Róbert.

Közölte, mivel a tervezettel ellentétben végül nem volt szükség a gerincet támogató implantátum beültetésére, így a gerincműtét költségei is csökkentek, és kórházi kezeléssel, utókezeléssel együtt 13 ezer euró ennek a költsége. A fiatalember elmondta, sok segítséget kaptak az elmúlt időszakban. A legjelentősebb összeggel a faluközösség támogatta őket. Gyimesfelsőlokon az iskolákban és a templomban is zajlott gyűjtés, sokan vittek be pénzt Róbert és Kinga szüleihez is, a helyi vállalkozók is adtak, megmozdult és példásan összefogott a közösség, így 5230 eurót helyeztek el a család számláján – mondta el Ambrus István, aki a faluban szervezte meg a gyűjtést. Emellett az önkormányzat is támogatást nyújtott, 1120 eurót helyeztek el a számlájukon, továbbá ismeretlen adományozók is utaltak pénzt az eurós, lejes és forintos számlákra, egy barátja pedig további 500 euróval segített – sorolta fel Ladó Róbert. Elmondta, az adományokból összesen nyolcezer euró gyűlt össze, ezen összeg mellé pedig kölcsön kapott a család még nyolcezer eurót, amelyet később vissza kell adniuk. Mivel az első műtét a tervezettnél kevesebbe került, az adományokból és a kölcsönből összegyűlt 16 ezer euróból háromezer euró még rendelkezésükre áll, ezt a második műtétre használják fel. Ennek árát még nem tudják.

Ladó Róbert kiemelte, nagyon hálásak mindenkinek, aki eddig segített, és köszönik az eddigi adományokat. „Sokat jelent a támogatás, a közösségi portálon is sokan üzentek, és mivel a kórházban van internet, elolvastuk az üzeneteket. Sokan mondták, hogy imádkoznak értünk, köszönjük szépen ezt is” – mondta.

Mivel még szükség van a pénzbeli támogatásra is, a gyűjtés tovább folyik a család számára. A Csíki Anyák Egyesületénél is gyűjtenek, szerkesztőségünkben pedig továbbra is elfogadjuk az adományokat – néhányan is hoztak be pénzt Ladó Kinga javára. Ambrus István közölte, kint hagyják a perselyt Gyimesfelsőlokon is, illetve a többi gyimesi településen is szándékoznak gyűjtést szervezni a következő időszakban. Ladó Kinga műtéti költségeire banki átutalással is lehet adakozni, a segíteni tudók a Raiffeisen Bank csíkszeredai kirendeltségén a fiatalasszony nevére nyitott számlákon helyezhetik el adományaikat: RO80RZBR0000060015431362 euró, RO15RZBR0000060010165723 lej, RO15RZBR0000060015431368 forint (Swift kód: RZBRROBU).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS