Hálásak az eddigi segítségért

Hálásak az eddigi segítségért

Fotó: Kristó Róbert

Mintegy nyolcezer euró gyűlt össze eddig a gyimesfelsőloki, daganatos betegséggel küzdő Ladó Kinga számára. A kétgyermekes fiatalasszony túl van egy műtéten, nemsokára azonban egy újabb vár rá. Férje elmondta, köszönik az eddigi segítséget és az értük elmondott imákat.

R. Kiss Edit

2013. március 22., 13:292013. március 22., 13:29

2013. március 22., 15:592013. március 22., 15:59

Lezajlott a héten a gyimesfelsőloki Ladó Kinga egyik műtétje Budapesten. A mintegy két éve méhnyakrákkal diagnosztizált, kétgyermekes fiatalasszonynak a gerincén és a medencecsontján alakult ki áttét a betegség nyomán. Az első műtét során a gerincét műtötték meg, várhatóan mintegy két hét múlva pedig sor kerülhet egy második műtétre, melynek során a medencecsonton lévő áttétet távolítják el. A gerincműtét az azt végző főorvos szerint jól sikerült, a fiatalasszony pedig már kikerült az intenzív osztályról – mondta el férje, Ladó Róbert.

Közölte, mivel a tervezettel ellentétben végül nem volt szükség a gerincet támogató implantátum beültetésére, így a gerincműtét költségei is csökkentek, és kórházi kezeléssel, utókezeléssel együtt 13 ezer euró ennek a költsége. A fiatalember elmondta, sok segítséget kaptak az elmúlt időszakban. A legjelentősebb összeggel a faluközösség támogatta őket. Gyimesfelsőlokon az iskolákban és a templomban is zajlott gyűjtés, sokan vittek be pénzt Róbert és Kinga szüleihez is, a helyi vállalkozók is adtak, megmozdult és példásan összefogott a közösség, így 5230 eurót helyeztek el a család számláján – mondta el Ambrus István, aki a faluban szervezte meg a gyűjtést. Emellett az önkormányzat is támogatást nyújtott, 1120 eurót helyeztek el a számlájukon, továbbá ismeretlen adományozók is utaltak pénzt az eurós, lejes és forintos számlákra, egy barátja pedig további 500 euróval segített – sorolta fel Ladó Róbert. Elmondta, az adományokból összesen nyolcezer euró gyűlt össze, ezen összeg mellé pedig kölcsön kapott a család még nyolcezer eurót, amelyet később vissza kell adniuk. Mivel az első műtét a tervezettnél kevesebbe került, az adományokból és a kölcsönből összegyűlt 16 ezer euróból háromezer euró még rendelkezésükre áll, ezt a második műtétre használják fel. Ennek árát még nem tudják.

Ladó Róbert kiemelte, nagyon hálásak mindenkinek, aki eddig segített, és köszönik az eddigi adományokat. „Sokat jelent a támogatás, a közösségi portálon is sokan üzentek, és mivel a kórházban van internet, elolvastuk az üzeneteket. Sokan mondták, hogy imádkoznak értünk, köszönjük szépen ezt is” – mondta.

Mivel még szükség van a pénzbeli támogatásra is, a gyűjtés tovább folyik a család számára. A Csíki Anyák Egyesületénél is gyűjtenek, szerkesztőségünkben pedig továbbra is elfogadjuk az adományokat – néhányan is hoztak be pénzt Ladó Kinga javára. Ambrus István közölte, kint hagyják a perselyt Gyimesfelsőlokon is, illetve a többi gyimesi településen is szándékoznak gyűjtést szervezni a következő időszakban. Ladó Kinga műtéti költségeire banki átutalással is lehet adakozni, a segíteni tudók a Raiffeisen Bank csíkszeredai kirendeltségén a fiatalasszony nevére nyitott számlákon helyezhetik el adományaikat: RO80RZBR0000060015431362 euró, RO15RZBR0000060010165723 lej, RO15RZBR0000060015431368 forint (Swift kód: RZBRROBU).

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2017. március 02., csütörtök

Több mint fél éven át zsarolták falustársai az idős férfit

Tizenkétezer lejjel és ezerkétszáz euróval „gazdagodott” két Szépvíz községi fiatal. A pénzt egy idős helyi férfit múlt év júliusa óta zsarolva szerezték.

Több mint fél éven át zsarolták falustársai az idős férfit
2017. február 28., kedd

Bikaütéssel búcsúztatták a mulatozás időszakát

Hagyományos bikaütést tartottak Kászonaltízen: a jelentős múlttal rendelkező eseményt minden évben húshagyókedden szervezik meg, majd az éjfélig tartó mulatozás után „eltemetik a telet és a vígságot, hogy minden ember lásson munkához”. 

Bikaütéssel búcsúztatták a mulatozás időszakát
2017. február 27., hétfő

Harmincezer lejre bírságolták a kászonaltízi önkormányzatot

A környezetőrség is ellenőrzést tartott a kászonaltízi önkormányzat által működtetett, fúrt kútból származó vízzel kapcsolatosan. Mivel a szolgáltatás nincs engedélyeztetve, és a szennyvíz belefolyik a Kászon-patakába, 30 ezer lejes bírságot szabtak ki.

Harmincezer lejre bírságolták a kászonaltízi önkormányzatot
2017. február 23., csütörtök

A csíkrákosi Községházára is nemet mondott a törvényszék

Még egy csíki településen kell eltávolítani a Községháza feliratot a polgármesteri hivatalnak otthont adó épületről – a Hargita Megyei Törvényszék ítélete ezúttal Csíkrákos polgármesterét kötelezi erre. A községvezető azt mondta, fellebbezni fognak.

A csíkrákosi Községházára is nemet mondott a törvényszék
2017. február 22., szerda

A gyilkosság miatt továbbra is félelem uralkodik Almáson

A múlt év végén történt gyilkosság óta még mindig nagy a félelem Homoródalmáson – jelentette ki a település polgármestere a Területi Közrendi Hatóság első ülésén. A rendőrség és a csendőrség képviselői támogatásukról biztosították a tisztségviselőt.

2017. február 22., szerda

Korszerű helyiségeket vehetnek használatba

Pontot tettek Csíkpálfalva több éves infrastrukturális beruházásának végére: a községi utak felújítása után befejezték a pálfalvi és delnei kultúrotthonok felújítását, bővítését, valamint elkészült a delnei napközi otthonos óvoda is.

Korszerű helyiségeket vehetnek használatba
2017. február 21., kedd

Emlékközpont létesül az egykori öregotthon épületében

Székely határőr emlékközpontot hoznak létre Szépvízen a szocializmusban még öregotthonként működő épületben, miután befejezik annak felújítását. Idén az épület tatarozása és a történelmi visszatekintő anyaga készül el. A központot jövőben rendeznék be.

Emlékközpont létesül az egykori öregotthon épületében
2017. február 20., hétfő

Háromszázezer eurót költhetnek a szennyvíztisztító bővítésére

Elkezdődhet idén a nyikómalomfalvi szennyvíztisztító állomás bővítése, miután a farkaslaki önkormányzat sikeresen pályázott a korszerűsítéshez szükséges összegre.

Háromszázezer eurót költhetnek a szennyvíztisztító bővítésére
2017. február 10., péntek

Megoldást keresnek a vízhiányra

A vízhiányt tartja a legnagyobb problémának István Adrián székelyderzsi polgármester. Az elmúlt fél évben az elődje által megkezdett projekteken dolgozott. Ezek közül az egyik legfontosabb az akadozó ivóvíz-szolgáltatás. 

2017. február 10., péntek

Megoldást keresnek a vízhiányra

2017. február 09., csütörtök

Csíkszentmiklóson minden a kolbászról szól majd

Negyedik alkalommal tartanak kolbászfesztivált Csíkszentmiklóson szombaton.

Csíkszentmiklóson minden a kolbászról szól majd
Csíkszentmiklóson minden a kolbászról szól majd
2017. február 09., csütörtök

Csíkszentmiklóson minden a kolbászról szól majd

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!