HIRDETÉS

Blága Tünde: a szépség nem minden

Péter Beáta 2016. december 20., 18:59 utolsó módosítás: 2016. december 21., 12:06

Első helyezést ért el a Hidegségről származó, jelenleg Csíkszeredában élő Blága Tünde a hétvégén Székelyudvarhelyen megtartott Év Arca Erdély szépségversenyen.

Hat évvel ezelőtt kezdett szépségversenyekre járni Blága Tünde, amelyekről különböző eredményekkel tért haza: volt, hogy második, harmadik, vagy éppen különdíjas lett. Érettségi után gondolt egyet, és benevezett a magyarországi Miss National Beauty szépségversenyre. Az Egerben tartott előválogató után négyen jutottak tovább, ő volt az első a továbbjutottak közül.

„Nagyon örültem, hogy bekerültem a döntőbe. Nem sikerült helyezést elérni, de az már nagy dolog, ha egy nemzetközi versenyen részt vehetsz. Ezt követően felvette velem a kapcsolatot Fásy Ádám, aki ajánlotta, hogy menjek el a Magyarok Világszépe versenyre, amelyet ő szervezett. Ennek köszönhetően egy hetet töltöttem Budapesten egy meseszép helyen” – elevenítette fel a fiatal lány.

Mint mondta, többnyire Csíkszeredában tartózkodik, Budapestre szokták hívni modell munkákra. Nemrégiben egy modellügynökséggel kötött szerződést, mivel úgy véli, így sokkal könnyebb kijutni más országokba. „Mostanig leginkább fotózásokon vettem részt, de szerepeltem már az Édes élet című magyarországi televíziós sorozatban is. Az életemben a fordulópontot a Kulcsár Edina által indított modelltanfolyamon való részvétel jelentette. Kulcsár Edinát választották Magyarország Szépének 2014-ben, majd a Miss World-on második helyezést ért el. Ilyen jó eredményt még egyetlen magyar sem ért el világversenyen. Edina modellsulijában szakemberek dolgoztak velünk, kihozták a legjobb formánkat, az előnyeinket, megtanították, hogy mikről szabad beszéljünk, és mikről nem, foglalkozott velünk pszichológus. Megtanították, hogy a színpadon hogyan »adjuk el« magunkat.”

Tünde úgy véli, minden versenyen lehet tanulni, nem mindig az számít, hogy valaki az első három helyezett között legyen. Azért is jó, mert kapcsolatokat lehet teremteni, és így lehet haladni ebben a szakmában. Benne kell lenni egyfajta körforgásba, hogy érvényesülni lehessen.

„A szépség nem minden. A legutóbbi versenyen láttam, hogy vannak szép lányok, de nincsenek tisztába önmagukkal, nem ismerik saját magukat, nem tudják, hogyan kell mozogni. Mert elő kell tudni add magad, hogy mindenkit megnyerj, levegyél a lábáról. Nyilván én is izgulok, de sok lány annyira stresszes, hogy nem tudja kezelni. A legfontosabb, mielőtt jelentkezel egy versenyre, hogy felmérd a gyengeségeidet, és az erősségeidet szembeállítsd velük.”

A fiatal modell már kislányként arról álmodott, hogy kitűnjön. Mint mondta, átlagos családból származik, és mindig bosszantotta, hogy ha nála jobb anyagi helyzetben levők lenézték, vagy csúfolódtak azokkal, akik nem voltak gazdagok. Elhatározta, hogy valami olyannal fog foglalkozni, amivel példát is mutat másoknak, és be is tudja bizonyítani, hogy mire képes.

„Számomra a versenyek jó kikapcsolódási lehetőségek, kapcsolatteremtést jelent és úgy érzem, feltöltődök. Több lesz az önbizalmam. Ha nem lennék modell, gyerekpszichológus lennék, de nem felvételiztem még egyetemre, mert a modellkedés miatt nincs rá idő. Az egyetemet bármikor el lehet végezni, de ebben a szakmában, ha nem kezdem el időben, akkor »kiöregszem«. Szerencsés vagyok, mert akik körülvesznek, mindig biztatnak” – hangsúlyozta Blága Tünde. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
8 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS