Belföld
Külföld

Arany és Ezüst Medvével díjazzák a legjobb filmeket

Bács Béla János 2019. február 16., 20:41 utolsó módosítás: 2019. február 17., 16:41

Mintegy 400 filmet vetítettek összesen a 69. Berlini Filmfesztiválon, ezek közül 16 film szerepelt a verseny kategóriában. 7 ezüst és egy arany medvével díjazzak a legjobbakat. A záró gála első része teljes egészében a leköszönő fesztiváligazgató, Dieter Kosslick munkájának méltatásáról szól.

Arany és Ezüst Medvével díjazzák a legjobb filmeket
galéria
Fotó: Bács Béla János

A rövidfilmeket külön háromtagú zsűri díjazza. A legjobb rövidfilm az Umbra lett. A legjobb első filmnek az Oray bizonyult. Ez az 50 ezer euróval járó GWFF díj.

A legjobb dokumentumfilmnek járó Glashütte Original díjat a Talking about trees kapta.

Ezüst Medve díjas rövidfilm lett a Blue boys, a rövidfilmek közül az Audi short film díjban pedig a Rise részesült. Ebben a kategóriában dicséret kapott az Omarska.

Ezüst medve egy kiemelkedő művészi teljesítményért (ide tartozik az operatőri munka, a vágás, a jelmez és a set-design): Ut og stjaele hester (Lovakat lopni).

Ezüst medve a legjobb forgatókönyvért: La paranza dei bambini.

Ezüst medve díjat kapott a legjobb színész kategóriában Wang Jingchun a Di jiu tian chang című filmben nyújtott alakításáért.

A legjobb színésznői Ezüst Medve díjat Yong Mei kapta szintén a Di jiu tian changban nyújtott alakításáért.

A legjobb rendezőnek járó Ezüst Medve díjat Angela Schanelec az Ich war zu Hause, aber (Otthon voltam, de) filmjéért kapta.

Ezüst medve a filmnek, mely új perspektívákat nyit: Systemsprenger (megnéztük és írtuk róla, hogy „medvegyanús” alkotás)

Ezüst medve, a zsűri nagydíja: Grâce a Dieu.

Arany medve: a legjobb filmnek (a producernek): Synonymes.

A 69. Berlini Filmfesztivál közönségnappal zárul vasárnap.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat