Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Bálint Eszter 2019. szeptember 18., szerda

Csíkszeredában tartják az RMKT vándorgyűlését

Sikeresség és Jövőképesség címmel szervezi meg az idei Közgazdász Vándorgyűlést a Romániai Magyar Közgazdász Társaság október 4–6. között Csíkszeredában. A konferencia 28. kiadásában 8 plenáris és 25 szekció-előadás során arra keresik a választ, hogy mennyire vagyunk felkészülve a minket körülv

Simon Virág, Bálint Eszter 2019. július 08., hétfő

Ősztől napi repülőjárat indul Marosvásárhelyről Budapestre

Jó hírt kaptak a Székelyföldön élők: októbertől naponta lehet repülővel utazni Marosvásárhely és Budapest között. Azoknak viszont továbbra is várniuk kell, akik a Kolozsvár és a magyar főváros között közlekedő Wizz Air járat újraindítását remélték.

Bálint Eszter 2019. július 03., szerda

Székelyudvarhelyen is tüntetni fognak – a néppártnál új magyar egységet remélnek

Miután az elmúlt időszakban egyre gyakoribbak a magyarellenes megnyilvánulások, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a sikeres csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi megmozdulások után folytatja a tiltakozások sorozatát – jelentette be szerdai nagyváradi sajtótájékoztatóján Csomortányi István, a politikai alakulat elnöke.

Bálint Eszter 2018. november 21., szerda

Óriási térnyerésben a mobilok: Fekete pénteken a döntő többség telefonról vásárolt

Több mint ötezer webáruház hirdetett Black Friday-t – összegzett az online kereskedelmi áruházak szövetsége, olyan meghökkentő adatokkal szolgálva, amelyekből kiderül, hogy a vásárlók háromnegyede mobilon intézte a beszerzést.

Bálint Eszter 2018. május 18., péntek

Ez lesz a csíksomlyói zarándoklat liturgikus programja

A csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka Marian Adam Waligóra pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra pálos kegyhely és kolostor házfőnöke lesz. A zarándoklat pénteken este szentmisével kezdődik.

Jócskán megdrágulhat a szemétdíj, ha futni kell egy kört majd a hulladékkal

Nem tetszik az erdélyi megyéknek a Bukarestben kidolgozott Országos Hulladékgazdálkodási Terv, senki sem akarja több mint száz kilométerre vinni a szemetét. Udvarhelyszéken megháromszorozódna a szemétszállítási díj, ha a feldolgozás előtt Brassó megyébe kellene szállítani a szemetet.