HIRDETÉS

Tófalvi Évát felmentették

Dobos László 2016. szeptember 09., 12:13 utolsó módosítás: 2016. szeptember 09., 12:41

Levelet hozott a posta, a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) Tófalvi Évának és a Román Síszövetségnek címzett hosszú, hétoldalas levelében kitér Tófalvi Éva doppingesetére.

Fotó: Kristó Róbert

Tófalvi Éva sílövőtől 2016. március 8-án mintát vettek az IBU ellenőrei, és szervezetében meldoniumnyomokat találtak. A meldonium 2016. január 1-jétől szerepel a doppinglistán. Tófalvi az eset kapcsán még akkor közleményben elismerte, hogy 2015. december 31. előtt – orvosi javaslatra – szedett a szívgyógyszerből.

Az IBU levelében leírtak szerint Tófalvi Évát végül három hétre 2016. március 8. és 29. között, a kivizsgálás időszakára tiltották el, mert szervezetében minimális volt a meldonium. Közölték, hogy csak az ebben az időszakban elért eredményeit törölték volna.

Tófalvi március 8. után nem vett részt egyetlen versenyen vagy a Román Síszövetség által szervezett edzőtárborban sem. Üröm az örömben, hogy mivel az IBU hivatalnokai csak most, szeptemberben közölték hivatalosan a döntést – Tófalvi lemaradt a nyári felkészítőről, a nyári versenyekről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
11 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS