HIRDETÉS

Téli sportokról beszéltek Tusványoson

Székelyhon 2016. július 24., 19:24 utolsó módosítás: 2016. július 24., 21:05

Érdekes kerekasztal-beszélgetés helyszíne volt a tusványosi Erdély Café – ÉrtékSátor, ahol pénteken délután a Téli sportok – a hegyen felfelé című rendezvényen vehettek részt az érdeklődők.

Fotó: Gecse Noémi

A telt ház előtt zajlott – és honlapunk sportszerkesztője, Dobos László által moderált – beszélgetésen a meghívottak arra próbáltak választ adni, hogy melyik sportágban hol tart a felkészülés a téli olimpiai ciklus közepén, mi várható az anyaországi és székelyföldi sportolóktól 2018-ban a pjongcsangi téli olimpián, milyen nehézségekkel küszködnek a sí- és a korcsolyasportok képviselői, hogyan zajlik az utánpótlásképzés.

Bogyó-Löffler Mária csíkszeredai műkorcsolyaedző a romániai korcsolyasportok áldatlan állapotát ismertette, Tófalvi Éva biatlonista pályafutása napos és árnyékos oldalairól, a csíki biatlonsport jövőjéről beszélt. Kalamár Zsolt csíkszeredai gyorskorcsolyaedző a fiatal edzők előtt álló kihívásokról beszélt.

Miklós Edit alpesi síző a jövő évi világbajnokságra készül, a 2018-as olimpián pedig az éremszerzést tűzte ki célul. Hasonló céljai vannak a magyar korcsolyasportnak is, Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyaszövetség elnöke azt mondta, ők is éremért utaznak majd Pjongcsangba.

Közel három évtizede Ausztriában él Zakariás Zsolt, Miklós Edit erőnléti edzője. Az egykori kiváló csíkszeredai gyorskorcsolyázó ma számos világsztár, jégkorongozó és síző erőnléti edzője. Zakariás szerint fontos a pénz és a jó feltétel a felkészülésben, fontos a jó edzésterv, de mindennél fontosabb a hit: a sportoló és az edző hite, az egymás iránti bizalom. „Ha mindenki hisz a kitűzött cél megvalósításában, akkor ez meg is valósul” – mondta Zakariás.

Noha Márton Simont, a Csíkszeredai ISK igazgatóját, a romániai biatlon-válogatott edzőjét is meghívták a beszélgetésre, a Tusványos regisztrációs sátránál történt félreértések miatt nem vett részt. Márton tanítványai ugyanabban az időpontban Cheile Grădiștei-en vettek részt nyári biatlonversenyen, és a szakember megjelent Tusnádfürdőn, a regisztrációs sártornál azonban, kétszeri telefonálás után sem tudtak arról, hogy ő is a meghívottak között szerepelne. Nem könyörgött, visszament Bucegi-re...

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS