HIRDETÉS

Nagyüzem a csíki biatlonosoknál

Dobos László 2017. január 04., 10:00 utolsó módosítás: 2017. január 04., 11:38

Három fronton lesznek érdekeltek hétvégén a csíkszeredai sílövők. Hargitafürdőn rendezik az új év első hazai versenyét, a Hargita Kupát. Tófalvi Éva a németországi világkupán, Gegő Hunor pedig az olaszországi IBU-kupán áll majd rajthoz.

Fotó: Veres Nándor

Hargitafürdőn kitűnő pálya várja a biatlonistákat, a tervek szerint a hazai klubok közül mindenik jelen lesz – tudtuk meg Márton Simontól, a rendező Csíkszeredai ISK igazgatójától. A versenyt a gyermek, az ifjúsági és a felnőtt korosztályok számára írták ki, mindkét nap délelőtt 10 órakor lesz az első rajt, pénteken a sprintpróbákat, szombaton pedig az üldözőszámokat rendezik. A versenyekre ingyenes a belépő, a szervezők minden sportbarátot nagy szeretettel várnak. A csíkdelnei Gegő Hunor (Csíkszeredai ISK) Olaszországba utazott, csütörtökön és szombaton rajthoz áll a Martell-Val Martellóban zajló IBU-kupa futamain.

A sílövők világkupa-sorozata a németországi Oberhofban folytatódik, ahol Csíkszeredát Tófalvi Éva képviseli. Tófalvi még vállalt egy évet, felkérték, hogy segítse a romániai válogatottat az olimpiai kvalifikáció megszerzésében. Ennek érdekében a romániai női csapatnak az országok közötti rangsorban az első 20 között kellene végeznie az idény végén. Németországban Romániát Tófalvi mellett Luminița Pișcoran és Diana Salman, illetve Cornel Puchianu, Remus Faur, Marius Ungureanu és George Buta képviseli.

Program, Oberhof

Csütörtök (január 5.): férfi sprint, 10 km (16.15-től).
Péntek (január 6.): női sprint, 7,5 km (16.30).
Szombat (január 7.): férfi üldöző, 12,5 km (13.30) és női üldöző, 10 km (16.40).
Vasárnap (január 8.): férfi tömegrajtos próba, 15 km (14.30) és női tömegrajtos próba, 12,5 km (16.30).
A futamokat élőben közvetíti az Eurosport.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS