HIRDETÉS

Miklós Edit dobogós helyen Kanadában

Dobos László 2016. december 04., 20:08 utolsó módosítás: 2016. december 04., 20:33

Miklós Edit a harmadik helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombati lesiklóversenyén a kanadai Lake Louise-ban.

Fotó: Skihungary.hu

A 28 éves csíkszeredai, magyar színekben induló síző elsőként vágott neki a pályának, amelyet hiba nélkül, remek sebességgel és idővel teljesített. A szám olimpiai hetedik helyezettjét a pénteki futam győztese, a negyedikként indult szlovén Ilka Stuhec letaszította az élről, majd az összetett világkupában címvédő és lesiklásban olimpiai bronzérmes svájci Lara Gut is jobb időt teljesített nála. A szakági világkupában az előző idényben második svájci Fabienne Suter hibázott, névrokon honfitársa, Corinne Suter pedig a negyedik időt síelte, így Miklós maradt a harmadik. A csíkszeredai születésű versenyző pénteken több mint másfél másodperccel maradt le Stuhec mögött, azonban csupán 43 századdal kapott ki tőle.

Miklós Edit pályafutása során második alkalommal állhatott dobogóra vk-versenyen, először 2015 januárjában, St. Moritz-ban lett harmadik. Érdekesség, hogy Stuhec is másodszor végzett dobogós helyen, ő az egy nappal korábbi sikerét követően ismét nyert.

Miklós a pénteki tizedik helyezéséért 26, a szombati harmadik pozíciójáért pedig 60 világkupa-pontot kapott. Teljesítménye azért különösen értékes, mert hagyományosan gyengébben szokta kezdeni az idényt. Korábban a legjobb eredménye Lake Louise-ban a 22. hely volt, amit tavaly ért el, ezt pénteken és szombaton jócskán felülmúlta.

„Fantasztikusan érzem magam, nagyon örülök ennek a harmadik helynek! Amikor leértem, nem gondoltam, hogy ez elég lesz, de hát a harmadik helyet kértem, úgyhogy meg is kaptam!” – mondta a magyar szövetség levelében Miklós Edit. Hozzátette: szerencséje volt az időjárással, és köszöni a sok szurkolást, illetve pszichológusa, Vura Márta segítségét.

Síverseny, női lesíklás, világkupa-sorozat, Lake Louise, Kanada:
Első lesiklás: 1. Ilka Stuhec (szlovén) 1:45.48 perc, 2. Sofia Goggia (olasz) 1:45.70, 3. Kajsa Kling (svéd) 1:45.79, ... 10. Miklós Edit 1:47.07.
Második lesiklás: 1. Ilka Stuhec (szlovén) 1:24.95 perc, 2. Lara Gut (svájci) 1:25.06, 3. Miklós Edit 1:25.38
Az összetett vk állása 6 futam után (még 31 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 358 pont, 2. Gut 230, 3. Goggia 207, ...13. Miklós 86.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS