HIRDETÉS

Idénynyitó versenyen vettek részt a sítájfutók

Dobos László 2016. december 16., 12:59 utolsó módosítás: 2016. december 16., 13:51

Norvégiában kezdődött el a sítájfutóidény a VSK Csíkszereda számára, amelynek három sportolója világranglista-futamon vett részt. 

A Simion Suciu, Csúcs Klaus és Szép Zoltán alkotta csíki csapat két hetet edzőtáborozott Svédországban, ahol Kristó Norbert sílövővel együtt készültek a 2017-es idényre. A csíki sítájfutók egy fárasztó edzőtábor után formaellenőrzés céljából neveztek be a norvégiai versenyre, ahol közel 100 fős erős mezőny gyűlt össze a férfiaknál (köztük a világbajnok norvég Lars Moholdt vagy a bolgár Európa-bajnok Stanimir Belomazev).

Előbb egy 3,5 kilométeres sprintversenyen álltak rajthoz a fiúk, akiknek dolgát megnehezítette a köd, emiatt a láthatóság csökkent és tájékozódás szempontjából nem volt könnyű dolguk. Ezen a próbán a csíkiak közül Csúcs szerepelt a legjobban, ő 10. lett, Suciu pedig a 11. helyen fejezte be a versenyt, Szép pedig az 56. helyen végzett.

Másnap egy 7 és fél kilométeres középtávú versenyre került sor, amelyet sűrű havazásban tartottak meg. Itt is sikerült egy előkelő helyezést elérni, ezúttal Suciu 10. lett, Csúcs a 22., Szép pedig az 51. helyen végzett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS