HIRDETÉS

15 gyergyói érem a görsí-bajnokságon

Gergely Imre 2016. október 13., 10:51 utolsó módosítás: 2016. október 13., 11:57

Hó még nincs, de már nagy számban gyűjtik az érmeket a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub sífutói. Cheile Grădiștei adott otthont a felnőttek és ifjúságiak görsí-bajnokságának.

A Jánosi Béla és Jánosi István edzők vezetésével szereplő gyergyói sportolók hét arany-, hat ezüst- és két bronzérmet hoztak haza. A lányoknál Kémenes Anna és Darvas Zsanett, a fiúk versenyében Fórika Szabolcs, Sára Zoltán és Vakaria Áron gyűjtögette a dobogós helyezéseket. 

Kémenes Anna az 5 kilométeres emelkedő terepen rendezett versenyszámban lett bajnok az ifjúsági 2-sek között, majd az 5 kilométeres váltakozó terepen korosztályában ismét aranyat, a felnőttek között pedig ezüstöt nyert. Az igazán nagy eredmény azonban a 7,5 kilométeres korcsolya stílusú versenyszámban a felnőttek között elért aranyérem volt, ami persze az ifik között is aranyat ért.

Darvas Zsanett is kitett magáért, négy ezüstöt szerzett Kémenes Anna mögött, és egy bronzérmet.
Fórika Szabolcs az ifjúsági 2-es korosztályban indult, és három versenyszámban, azaz a 10 kilométeres emelkedőn, a 7,5 kilométeres klasszikus versenyben és a 10 kilométeres korcsolya stílusban is országos bajnok lett. Vakaria Áron az ifjúsági 2-sek közt az 5 kilométeres klasszikus versenyben ezüstöt, míg Sára Zoltán 10 kilométer emelkedőn bronzérmet szerzett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS