HIRDETÉS

Edzőcsere a Medicinánál

Horváth Bálint Ottó 2016. július 14., 12:55 utolsó módosítás: 2016. július 14., 13:13

A szerb Pedrag Zukovics a Marosvásárhelyi Medicina női röplabda csapatának új vezetőedzője, aki a lemondott bolgár Atanasz Petrovot váltja a kispadon. Az átalakulóban levő marosvásárhelyi együttes augusztus elején kezdi el a felkészülést a következő idényre.

Fotó: Haáz Vince

A Medicina sportigazgatójától, Laurenţiu Magdaştól megtudtuk, hogy a csapatot az előző bajnokságban az ötödik helyig és a Román Kupában a négyesdöntőig vezető Atanasz Petrov családi okokra hivatkozva mondott le a vezetőedzői tisztségről. Helyét az a Pedrag Zukovics veszi át, aki tavaly a bajnoki címvédő Balázsfalvi Alba másodedzője volt, ahonnan váratlanul távozott.

Az új szakvezető augusztus 5-én ismeri meg csapatát, ugyanis a Medicinánál ekkor tartják a gyülekezőt, és kezdik el az edzéseket. A felkészülési programot – amelyben előzetesen edzőtábor, barátságos mérkőzések és torna szerepelnek – csak a következő hónapban véglegesítik.   

Megfiatalodik a keret  

Laurenţiu Magdaş klubvezető elárulta, az előző idény lejártával az összes idegenlégiós játékos elhagyta az együttest. A nyár folyamán nagy átalakuláson megy keresztül a csapat, a két évvel ezelőtti projekthez hasonlóan, a következő szezonban is a tapasztaltabb röplabdázók mellett több tehetséges fiatal játékosnak kívánnak lehetőséget adni, akik a klub sikeres ifjúsági együtteseitől felkerülnek a felnőttekhez. Ezenkívül ebben az időszakban tárgyalnak néhány belföldi és külföldi tapasztalt játékossal, azonban neveket nem árult el, mivel még nem kötötték meg a szerződést.

Indulnak a Balkán Kupában

A Medicina bajnoki ötödik helyének köszönhetően akárcsak tavaly, idén is részt vesz az európai kupasorozatban, a Balkán Kupában, amelynek győztese kvalifikálja magát a Challenge Kupába. A marosvásárhelyi klubvezető elmondta, három-négy (török, szerb, esetleg bosnyák vagy montenegrói) csapat részvételével meg szeretnék szervezni a szeptember végén esedékes tornát, a rendező klub kilétéről a pályázatok elbírálása után döntenek. A Balkán Kupa tavalyi, Szerbiában megrendezett tornáján a Medicina az utolsó, negyedik helyen végzett a csoportban, az elődöntőben négy játszmában szenvedett vereséget a tornagyőztes török Idman Ocagi Trabzontól, majd a kisdöntőt is négy szettben elveszítette a bosnyák ZOK Gacko ellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS