HIRDETÉS

Megváltozott a röplabdások bajnoki rendszere

Horváth Bálint Ottó 2016. szeptember 01., 14:02 utolsó módosítás: 2016. szeptember 01., 14:10

Idegenben kezdi a belföldi női röplabda idényt a Marosvásárhelyi Medicina, az idéntől új rendszerben zajló A1 osztály nyitófordulójában az élvonalban újonc SCM Piteşti lesz az ellenfele.

Fotó: Haáz Vince

A bajnokság október 15-én kezdődik, de egy héttel előtte lejátsszák a Román Kupa első körének mérkőzéseit, a Medicina szintén idegenben, a Jászvásári Penicilina otthonában lép pályára. Ezután a két csapat a bajnoki második fordulóban is találkozik, Marosvásárhelyen.

Az új vezetőedzővel és átalakított kerettel készülő Medicinára a harmadik és negyedik fordulóban nehéz feladat vár, hiszen egymás után kétszer játszik idegenben, előbb a Bákói Ştiinţával, majd a Bukaresti Dinamóval. Az odavágók felénél a marosvásárhelyiek a CSM Târgoviştéval és a Bukaresti CSM-vel találkoznak, a bajnoki címvédő Balázsfalvi Albával a 9. fordulóban mérkőznek meg.

Idén több hétközi fordulót rendeznek a bajnokságban, így az év végéig az odavágók után a visszavágó-sorozatból is lejátszanak két fordulót, illetve a Román Kupa negyeddöntős párharcait.

Megváltoztatták a bajnokság lebonyolítási rendszerét, így már nem rendeznek felső- és alsóházi rájátszást, helyette az alapszakasz (22 forduló) végén az 1–6. helyezett csapat tíz forduló keretében a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért, a 7–12. helyezettek pedig az utolsó két, kiesést jelentő hely elkerüléséért küzdenek.

A belföldi szezon kezdete előtt a Medicina szeptember végén részt vesz a legkisebb európai kupasorozatban, a Balkán Kupában, amelynek lebonyolítási rendszerét még nem hozták nyilvánosságra, és ennek programjától függően megszervezi az Erdély Kupa barátságos tornát.

A Marosvásárhelyi Medicina mérkőzései az alapszakasz odavágóin:
1. forduló (október 15.): SCM Piteşti–Medicina
2. forduló (október 19.): Medicina–Jászvásári Penicilina
3. forduló (október 22.): Bákói Ştiinţa–Medicina
4. forduló (október 29.): Bukaresti Dinamo–Medicina
5. forduló (november 2.): Medicina–Galaci CSU
6. forduló (november 5.): CSM Târgovişte–Medicina
7. forduló november 12.): Medicina–Bukaresti CSM
8. forduló (november 19.): Karácsonkői Unic–Medicina
9.forduló (november 26.): Medicina–Balázsfalvi Alba
10. forduló (november 30.): Lugosi VSK–Medicina
11. forduló (december 3.): Medicina–SCM U Craiova.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS