HIRDETÉS

Előnyben a Medicina

Horváth Bálint Ottó 2016. április 16., 20:34 utolsó módosítás: 2016. április 16., 21:46

Mindkét fővárosi mérkőzését megnyerte a Marosvásárhelyi Medicina a Bukaresti Dinamo ellen, a női röplabda A1 osztály 5. helyéért zajló párharcban, így nagyon közel került célkitűzése eléréséhez.

Fotó: Boda L. Gergely

A pénteki első találkozón a vásárhelyi együttes nagy küzdelemben, hátrányból fordítva öt játszmában diadalmaskodott. Jól kezdett a Medicina, és az első játékrész megnyerésével előnybe került, azonban a hazaiak fordítottak. A negyedik szettet fölényesen nyerték Atanasz Petrov tanítványai, így kiegyenlítettek, majd a mindent eldöntő, rövidített játszmában öt ponttal bizonyultak jobbnak.

A szombati második mérkőzésen könnyebben, három szettben győztek a vásárhelyiek. A nyitójátszma nagyon szorosan alakult, amelyet végül 31:29-re fejezett be a Medicina, így vezetéshez jutott. A második szettben kiemelkedő teljesítménnyel tovább növelték előnyüket a vendégek, míg a harmadik játékrész a feléig volt szoros, majd a végén a vásárhelyiek elhúztak, és magabiztosan nyertek.

Ezzel a két sikerrel a Medicina egy győzelemre került az ötödik hely megszerzésétől, amely pozíció a következő szezonban biztosítja a Balkán Kupában való részvételt – ebben a vásárhelyi együttes tavaly is indult –, ahonnan egy selejtező torna megnyerésével be lehet jutni a Challenge Kupába.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc harmadik találkozóját április 22-én, pénteken rendezik Marosvásárhelyen, és amennyiben újabb Medicina-siker születik, a vásárhelyiek megszerzik a bajnokság ötödik helyét. A Dinamónak két győzelemre van szüksége a Medicina pályáján (ha szükséges, a negyedik mérkőzést szombaton játsszák), ahhoz hogy esélye maradjon az ötödik helyre. Amennyiben a fővárosiak kiegyenlítenek, a döntő összecsapáson pályaelőnyben lesznek, az ötödik mérkőzés időpontját április 27-re (szerda) tűzték ki.

Női röplabda A1 osztály, rájátszás, 5. helyért, 1. és 2. mérkőzés:
Bukaresti Dinamo–Marosvásárhelyi Medicina 2–3 (20:25, 25:22, 25:16, 18:25, 10:15) és 0–3 (29:31, 14:25, 20:25).
Dinamo: Motroc, Markovici, Dobra, Badea, Lăpuşneanu, Kapelovies, Corjeutan, Tucmeanu, Chitan, Ștefan. Edző: Branko Gajics
Medicina: Zburova, O. Medic, Petra, Perovics, Kecman, Iancu, Sz. Medics, Ispas, Franchin, Molnár, Teianu, Babaş. Edző: Atanasz Petrov
Összesítésben 2–0-ra vezet a Marosvásárhelyi Medicina.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS