HIRDETÉS

Döntő játszmában diadalmaskodott a Medicina

Horváth Bálint Ottó 2016. február 06., 20:48 utolsó módosítás: 2016. február 07., 13:55

A Marosvásárhelyi Medicina hazai pályán kétszettes hátrányból fordított, ezzel legyőzte a Bákói Ştiinţát a női röplabdabajnokság 15. fordulójának szombati rangadóján. A két együttes azonos pontszámmal az ötödik és a hatodik helyen áll a ranglistán.

Fotó: Haáz Vince

A vásárhelyi együttes a Zburova, Perovics, Sz. Medics, O. Medics, Iancu, Kecman felállásban lépett pályára (játszott még: Ispas, Petra, Franchin, Varga, Molnar, Paşca). Nagyszerű csapatjátékkal kezdett a Medicina, és a nyitójátszma elején 10:5-ös előnyre tett szert. A folytatásban magabiztosan játszottak a vásárhelyiek, azonban a szett végéhez közeledve váratlanul visszaesett a teljesítményük. Bákó gyorsan felzárkózott, kihasználta a hazaiak pontatlanságait, és megnyerte a játékrészt. A második szett elején öt ponttal elhúzott a Ştiinţa, majd tovább növelte előnyét. A vásárhelyiek tehetetlenek voltak az ellenfél kiváló játékával szemben, így Bákó könnyedén megszerezte a második játszmagyőzelmet is.

Jobban kezdték a harmadik játékrészt a vendégek, de a Medicina nagyszerű támadójátékának köszönhetően 3:8-ról a szett közepére átvette a vezetést (12:10), majd négypontos előnyt dolgozott ki. Ezután Bákó kiegyenlített, de az utolsó labdamenetekben Atanasz Petrov tanítványai jobban összpontosítottak, és négypontos különbséggel nyertek. A negyedik játszma első felében szorosan alakult az eredmény, de a Medicina lépéselőnybe került. Ebben a játékrészben jelentősen feljavult a hazaiak teljesítménye, akik nyolc ponttal voltak jobbak, és kiharcolták a mindent eldöntő szettet.

A rövidített játszmában kiegyenlített maradt az összecsapás. Az elején előnybe került a Medicina, de Bákó fordítani tudott. A végéig a vendégek vezettek, majd a vásárhelyiek kiegyenlítettek, és 16:14-re megnyerték a játékrészt, egyben a mérkőzést. Atanasz Petrov együttesének legeredményesebb játékosai Nikoleta Perovics, Olivera Medics és Ljubica Kecman voltak.

Győzelmével a Medicina visszavágott az őszi bákói háromszettes vereségért. A vásárhelyi együttes két pontot szerzett, míg a Ştiinţa egyet, így a két csapat azonos pontszámmal (27) a ranglista ötödik és hatodik helyét fogalja el, és kevés esélyük maradt a negyedik hely elérésére, amelyet a Bukaresti Dinamo sajátított ki. A Medicina és a Ştiinţa újra találkozik a Románia-kupa negyeddöntőjében: először február 17-én, szerdán Bákóban játsszák az első mérkőzést, majd március 9-én, szerdán következik a marosvásárhelyi visszavágó.

A bajnokságban rendkívül nehéz találkozók várnak a Medicinára: jövő vasárnap 11 órától a harmadik helyezett CSM Târgovişte otthonában játszik, majd a címvédő Balázsfalvi Albát fogadja.

Női röplabda A1 osztály, alapszakasz, 15. forduló, Pongrácz Antal-csarnok, 100 néző:
Marosvásárhelyi Medicina–Bákói Ştiinţa 3:2 (23:25, 18:25, 25:21, 25:17, 16:14)
Medicina: Perovics, Zburova, Sz. Medics, O. Medics, Iancu, Kecman, Petra, Ispas, Franchin, Molnar, Varga, Paşca. Edző: Atanas Petrov.
Ştiinţa: Baciu, Gavrilescu, Rogojinaru, Albu, Cazacu, Moisa, Lupu, Ciocian, Radu, Filipaş, Bălţatu, Zarkova. Edző: Florin Grapă

További eredmények és mérkőzések a 15. fordulóból
Szombat
Bukaresti CSM–Kolozsvári U 3:0 (25:18, 25:17, 25:11)
Jászvásári Penicilina–Bukaresti Dinamo 0–3 (17:25, 23:25, 21:25)
Lugosi CSM–Bukaresti Rapid 3–0 (25:14, 25:16, 25:18)
Vasárnap
13.30 SCM U Craiova–CSM Târgovişte (Digi Sport 4)
Február 17., szerda
Karácsonkői Unic–Balázsfalvi Alba

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS