Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Gabi Tamás Tekerőpatakon focizott

Gergely Imre 2010. július 01., 18:11 utolsó módosítás: 2010. július 01., 18:31

Brassóban született, de Gyergyótekerőpatakra nyúlnak vissza az elmúlt tíz év egyik legsikeresebb román focistájának családi gyökerei. Gabi Tamás szerdán édesapja szülőfalujában lépett pályára.

Fotó: Gergely Imre

Múlt héten, a tekerőpataki falunapokon mutatták be a falu monográfiáját. A kötetben nagy hangsúlyt kapott a falu híres szülöttjeinek felsorolása, bemutatása. Gyergyótekerőpatak hagyományos sikersportágai a sífutás, a síugrás és a biatlon. Innen származik azonban az utóbbi évtized egyik legsikeresebb hazai labdarúgója, Gabriel Tamas vagyis Tamás Gábor is.

Fotó: Gergely Imre

A West Bromvich Albionnal a Premier League-be jutott védekező középpályás és édesapja, a Tekerőpatakon született egykori válogatott biatlonista Tamás József a könyvbemutató meghívottjai voltak. A bemutatón nem lehettek jelen, de kárpótlásul egy hét múlva az egész futsal csapattal, a Brassói Pojána FC-vel érkeztek a faluba, ahol megmérkőztek a tekerőpataki amatőr focisok együttesével.

Fotó: Gergely Imre

A Tamás családnak három tagja is érdekelt volt a mérkőzésen. Az édesapa, József a csapat szponzoraként, a két fiú, Gabi és Róbert játékosként szerepelt. Az iskola aszfaltpályáján rendezett remek hangulatú meccsen 14 gólnak tapsolhatott a közönség: 10–4-es elosztásban a Tamás család csapata javára. A válogatott labdarúgó szívesen fényképezkedett a tekerőpataki focikedvelőkkel, a sajtóval azonban nem kívánt szóba állni. Annyit elmondott, hogy tekerőpataki játékához Mircea Sandu, Ionut Lupescu és Razvan Lucescu beleegyezése is kellett, sajtónyilatkozatokra azonban nem kapott engedélyt.

Fotó: Gergely Imre

Gabi egyébként gyermekkorában járt utoljára Tekerőpatakon, amikor még a Tamás nagymama élt. Most pedig szabadsága végeztével pénteken indul vissza Angliába, ahol elkezdődik a West Brom felkészülése. Nem mindennapi a különbség: Tekerőpatak együttese után most a Chelsea és a Manchester United ellen bizonyíthat a Premier League első két fordulójában. Tekerőpatakon sokan fognak neki szurkolni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS