Jégkorong
Labdarúgás
Kézilabda
Kosárlabda
Teremlabdarúgás
Egyéb sportok
Téli sportok
Székely válogatott
Imperial Wet

A kezdet gyötrelmei

Bálint Zsombor 2010. augusztus 06., 00:45 utolsó módosítás: 2010. augusztus 06., 18:29

A marosvásárhelyi FCM női csapata – nincs benne semmi meglepő – vereséggel mutatkozott be a Bajnokok Ligájában. A sokkal tapasztaltabb, keményebb bajnokságban edződött francia Juvisy Essonne-nal szemben ráadásul a lámpaláz is csökkentette a teljesítmény hatékonyságát.

Fotó: Boda L. Gergely

A marosvásárhelyi együttes egyetlen fő célkitűzéssel utazott Izlandra (tekintve, hogy továbbjutása két európai élbajnokság csapatával szemben gyakorlatilag eleve lehetetlen volt): hogy ne valljon szégyent. S ez, az 1–5-ös vereség ellenére sikerült is, hiszen a franciák nem mutattak semmi rendkívülit a Székes Károly csapata elleni találkozón. Jobbak voltak persze, mert erősebb fizikumú, érett nők futballoztak a húsz év körüli átlag életkorú marosvásárhelyi lányok ellen, akiknek a teljesítményén alaposan meglátszott, hogy (a kezdő tizenegyet tekintve) összesen 76 évvel fiatalabbak, mint a franciák, ráadásul alig három-négyüknek van némi nemzetközi tapasztalata. Az első mérkőzés lámpalázának elmúlta után azonban minden esély adott arra, hogy a következő összecsapásokon eredményesebben futballozzanak, hisz a képességeik adottak hozzá.

A franciák már a találkozó első percében lerohanták a marosvásárhelyieket, de az alig 16 éves Andrea Părăluţă, akit a nyáron igazoltak Târgoviştéről, bebizonyította, hogy lehet számítani rá kapusként, s kétszer is csodával határos módon mentett. Később is biztosan, jól védett, férfiakat megszégyenítő bravúrral hárított egy felső sarokba tartó labdát, s a gólok közül legfeljebb az első esetében lehet esetleg hibáztatni, de többnyire kiszolgáltatott helyzetben volt.

Aztán a FCM kiegyenlítette a középpályát, agresszíven letámadta az ellenfél játékosait, de utóbbiak nagyon tudták, mivel lehet (pontos passzokkal és indításokkal) lehűteni a lendületet. Sajnos a 7. percben egy szöglet után Tonazzi fejese a hálóban kötött ki, a válasz pedig nem sikerült, pedig Sipos csukafejese Gurz ollózásából olyan jelenet volt, amilyent az ellenféltől nem láttunk. Aztán Tonazzi növelte az előnyt, s ez el is vette a marosvásárhelyi együttes kedvét, s így a 44. percben Trimoreau kihasználta a védők nem eléggé határozott közbelépését (a férfiaknál vagy a labda vagy a baba repült volna). Szünetig azonban sikerült szépíteni, miután Ghiorghiulescu a tizenhatos vonaláról a hosszú sarokba csavart egy elé pattant labdát: 3–1.

Bíztunk benne, hogy a folytatásban még akár meg is lehet szorítani az ellenfelet, a Juvisy játékosai azonban a második félidőben is jól helyezkedtek, elzártak minden utat, s ahányszor tehették, veszélyeztették Părăluţă kapuját, aki még kétszer nem tudott eredményesen közbelépni.
Az 5–1-es végeredmény a látottak alapján mindenképpen szigorúnak tűnik, de mint minden területen, a női labdarúgó BL-ben is meg kell fizetni a tanulópénzt.

Juvisy Essonne – FCM Marosvásárhely 51 (31)
Vezették:
Gordana Kuzmanovics – Dragana Veljkovics (szerbek), Bryndir Sygurdardottir (izlandi).
Juvisy: Malet – Guilbert, Ewenanelle Butel (72. Svaluto), Cornet (70. Fernandes), Soubeyrand (34. Mendes), Trimoreau, Tonazzi, Anaie Butel, Machart, Thiney.
FCM: Părăluţă – Herczeg, Gorea, Máté, Sinka Zsuzsanna (64. Sárosi), Ghiorghiulescu, Sandu, Albert, Sinka Mónika, Gurz (55. Bărbos), Sipos (46. Göder).
Gólok: Tonazzi (7., 17., 65.), Trimoreau (44.), Lebailly (87.), illetve Ghiorghiulescu (45+2.).
Sárga lapok: Machart (85.), illetve Sipos (44.), Sinka Mónika (76.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS