HIRDETÉS

Vesztesként térnek vissza Svédországból is

Horváth Bálint Ottó 2017. január 03., 23:39 utolsó módosítás: 2017. január 03., 23:59

Tartalékos felállásban a Marosvásárhelyi Maros KK harmadik mérkőzését is elveszítette a férfi kosárlabda FIBA Európa Kupa K csoportjának 3. fordulójában: kedden este egyértelműen alulmaradt a svéd Södertalje Kings vendégeként.

 

Három alapember nélkül utazott el Svédországba a Maros KK küldöttsége, mivel Goran Martinics és Andrew Barham kisebb sérüléssel bajlódnak, így az edzők nem kockáztattak egy esetleges súlyosabb sérülést, Alhaji Mohammed pedig személyes okokból később érkezett vissza Marosvásárhelyre.

A hiányzó játékosok miatt a vártnál nehezebb mérkőzésre számítottak a vásárhelyiek, és nem tudtak komoly ellenállást tanúsítani a svéd bajnok otthonában. A mérkőzés eleje még jól sikeredett a Maros KK számára, hiszen néhány percig előnyben volt, azonban a hazaiak az első negyed végén átvették az irányítást. Ezt követően aztán egyre nagyobb fölényben játszottak, a Maros KK pedig nem tudta tartani a lépést, így tovább nőtt a különbség, és a Södertalje szünetben már tizenöt ponttal vezetett.

A folytatásban sem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz a vásárhelyiek – akik főleg a védekezésben teljesítettek gyengén a palánk alatt –, a svéd együttes viszont végig hatékony volt a támadásoknál, és bár az utolsó negyedet egy ponttal a Maros KK nyerte, a nagyarányú vereséget így sem tudta elkerülni.    

A marosvásárhelyieknél ismét Goran Gajovics volt a legeredményesebb 18 ponttal és 8 kosárpasszal, őt a 14 pontos Dalibor Dapa és a 12-ig jutó, sérüléséből felépült Ernests Kalve követték.

Három forduló után a Maros KK három vereséggel sereghajtó a FIBA Európa Kupa K csoportjában, és a következő mérkőzésén jövő héten, szerdán 19 órától a ligeti Sportcsarnokban a francia Elan Chalont látja vendégül, amely a török Gazianteppel csap össze szerdán a csoport rangadóján. Az újabb európai kupamérkőzés előtt viszont a marosvásárhelyi együttes a Nemzeti Liga 15. fordulójában vasárnap 18 órától hazai pályán a Bukaresti Dinamóval találkozik.

Férfi kosárlabda, FIBA Európa Kupa, 2. szakasz, K csoport, 3. forduló, Södertalje:
Södertalje Kings–Marosvásárhelyi Maros KK 88–68 (22–16, 23–14, 20–14, 23–24)
Kings: Bizaca 23 (4x3), Kurbas 15 (3x3), Massamba 10 (2x3), Ongwae 10 (2x3), Lindstrom 9 (1x3), Johnson 8, Spires 7, Lejasmeiers 3 (1x3), Ramstedt 3 (1x3), Sjolin. Vezetőedző: Vedran Bosnic. 
Maros KK: Gajovics 18 (4x3), Dapa 14 (2x3), Kalve 12, Popescu 6 (2), Lázár 6, Sánta 4, Cioacătă 4, Andrei 2, Bichiș 2, Engi-Rosenfeld. Vezetőedző: Szászgáspár Barnabás
Vezették: Juris Kokainis (Lettország), Gintaras Vitkauskas (Litvánia), Marko Vladic (Ausztria).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS