HIRDETÉS

Török ellenfelét sem tudta megszorítani a Maros KK

Horváth Bálint Ottó 2016. december 22., 01:31 utolsó módosítás: 2016. december 22., 09:54

Végig hátrányban játsszva elveszítette második mérkőzését is a Marosvásárhelyi Maros KK a férfi kosárlabda FIBA Európa Kupa második szakaszában: a K csoport 2. fordulójában a ligeti Sportcsarnokban tizennégy pontos vereséget szenvedett a török Gaziantep együttesétől.

A kemény ellenfél mellett a marosvásárhelyiek dolgát tovább nehezítette, hogy a szerda esti mérkőzésen három játékost nélkülözni kellett, ugyanis a korábbi sérült Ernests Kalvén kívül a csapatkapitány, Lázár László bokaficam, Alin Borșa hátfájdalom miatt nem tudta vállalni a játékot.

Rendkívül gyengén kezdte a találkozót a Maros KK, így már az első percekben jelentős hátrányba került. Ezután fokozatosan belelendültek a játékba a hazaiak, közelebb férkőztek ellenfelükhöz, azonban a török csapat ismét ehúzott, és szünetben tizenhat ponttal vezetett. Fordulás után tovább növelték a különbséget a vendégek, akik magabiztosan irányították a mérkőzést. Az utolsó negyedben sokkal hatékonyabban játszott a Maros KK, és sikerült faragnia tetemes hátrányából, azonban nem tudta veszélyeztetni a Gaziantep győzelmét.

A játék menetét figyelembe véve kissé meglepő, hogy a hazaiak megnyerték a lepattanók küzdelmét (37–31), azonban gyenge dobószázalékkal rendelkeztek (ellenben a vendégek nagy hatékonysággal dobtak távolról), ráadásul huszonegy alkalommal veszítették el a labdát. A Maros KK legjobbja – akárcsak a Galaci Phoenix elleni bajnoki meccsen – ezúttal is Goran Gajovics volt, aki 20 pontot szerzett, mellette Sánta Szabolcs sok lehetőséget kapva 15 pontig és 8 lepattanóig jutott, Alhaji Mohammed 13 pontot, Goran Martinics pedig 12 pontot dobott és 7 kosárpasszt adott.

Következő mérkőzését a FIBA Európa Kupában január 3-án, kedden játssza a Maros KK a Sodertalje Kings vendégeként. A svédek a csoport másik mérkőzésén szintén hazai pályán 86–63-ra kikaptak a francia Elan Chalontól. Mindaddig Szászgáspár Barnabás együttese kevesebb mint két nappal a törökök elleni összecsapást követően pénteken 17.15-től a Nemzeti Liga 14. fordulójában a Kolozsvári U-BT pályáján játszik az idei utolsó mérkőzésén.  
 
Férfi kosárlabda, FIBA Európa Kupa, 2. szakasz, K csoport, 2. forduló, szerda, Marosvásárhely, ligeti Sportcsarnok, 1600 néző:  
Marosvásárhelyi Maros KK–Gaziantep Basketbol 76–90 (17–25, 17–25, 14–19, 28–21).
Maros KK: Gajovic 20 (3x3), Sánta 15, Mohammed 13, Martinic 12 (2x3), Dapa 10, Barham 5 (1x3), Popescu 1, Andrei, Cioacătă, Engi-Rosenfeld. Vezetőedző: Szászgáspár Barnabás.
Gaziantep: Jefferson 24, Rautins 17 (5x3), Denmon 12 (3x3), Cherry 11 (1x3), Ruzic 9 (1x3), Balazic 8 (2x3), Ozcan 7 (1x3), Erol 2, Ivanov, Erjuz. Vezetőedző: Sztefanosz Dedasz.
Vezették: Srdan Dozai (Horvátország), Alekszander Sziritsza (Fehéroroszország), Uros Nikolics  (Szerbia).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS