HIRDETÉS

Megterhelő időszak előtt a Maros KK

Horváth Bálint Ottó 2016. december 08., 14:04 utolsó módosítás: 2016. december 08., 15:37

Zsúfolt program elé néz a Marosvásárhelyi Maros KK férfi kosárlabda csapata a következő másfél hónapban, hiszen háromnaponta játszik mérkőzést, a bajnoki fordulók mellett az európai kupasorozat második csoportkörében is helyt kell állnia.

Fotó: Boda L. Gergely

A marosvásárhelyi klub csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Cornel Lungu elnök először ismertette az együttes anyagi helyzetét, miszerint az utóbbi időben nagyjából a tartozások felét sikerült kifizetniük. Ezután szót ejtett az egészségügyi problémákkal küszködő játékosokról, Dalibor Dapáról, aki újrakezdi az edzéseket, illetve Alhaji Mohammedről, aki viszont továbbra is beteg, és kezelés alatt áll, így a közeljövőben nem tud pályára lépni.

Visszatér Goran Gajovic

Nagyon fontos fejleménynek számít, hogy Lungu közölte, Mohammed pótlására visszatér segíteni az előző két idényben egyik meghatározó játékos, Goran Gajovics, akivel már megegyeztek, és a következő napokban szerződést írnak alá vele. A klubelnök elmondta, habár nagyon zsúfolt program következik számukra, sok mérkőzéssel, szeretnének mind a bajnokságban, mind a FIBA Európa Kupa második csoportkörében tisztesen helytállni.

Nehéz kiegyensúlyozottan játszani

Szászgáspár Barnabás, a Maros KK vezetőedzője szerint szükségük van az erősítésre és a nagyobb játékoskeretre, hiszen háromnaponta kell pályára lépniük, és megjegyezte, ilyen körülmények között nagyon nehéz meccsről meccsre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtaniuk. Hétvégén a Nemzeti Liga 12. fordulójában (szombaton 19.55-től) a bajnok Nagyváradi VSK otthonában játszik a Maros KK, erről az összecsapásról a szakvezető elmondta, az ellenfelük hozzájuk hasonló problémákkal (sérült játékosok) küzd, és a Bajnokok Ligájában érdekelt, ahol szintén sok mérkőzése van.      

Öt mérkőzés az év végéig

A nagyváradi kiszállást követően jövő hét elején Franciaországba utazik a marosvásárhelyi együttes az Elan Chalon elleni mérkőzésre (december 13., kedd 21 óra) a FIBA Európa Kupa K csoportjának első fordulóban, majd december 18-án, vasárnap a Galaci Phoenixet fogadja a bajnokságban. Három nappal később, december 21-én, szerdán a török Gazienteppel csap össze a Maros KK az európai kupasorozat második fordulójában, végül december 23-án, pénteken a Kolozsvári U-BT vendége lesz az idei utolsó bajnoki mérkőzésén.

Jótékonysági programokat szerveznek

A következő időszakban három jótékonysági akcióval készül a marosvásárhelyi klub. Idén sem marad el az elmúlt években megszokott plüssállat-dobálás, minden bizonnyal a szurkolók a Galaci Phoenix elleni mérkőzés előtt dobálhatják be a játékokat a pályára. Továbbá a Maros KK segíti a korábbi kosárlabdázót, Szabó Józsefet, aki a sportcsarnokban az eredményjelző működésével foglalkozott, és műtétre van szüksége. Végül a klub hivatalos honlapján és a Facebookon árverést szerveznek két kosárlabdamezre. A befolyt összeget a rászorulóknak ajánlják fel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS