Megkapják a fizetésük egy részét a Tigrisek

Megkapják a fizetésük egy részét a Tigrisek

Fotó: Boda L. Gergely

A klub aktuális anyagi helyzetéről, a Craiova elleni hétvégi bajnoki mérkőzésről, a sérült játékosokról és az európai kupaellenfelekről volt szó a Marosvásárhelyi Maros KK csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Horváth Bálint Ottó

2016. november 24., 15:042016. november 24., 15:04

2016. november 24., 16:162016. november 24., 16:16

Megkapták a marosvásárhelyi városi önkormányzattól régóta várt pénzügyi támogatás első részét (300 ezer lejt), számolt be Cornel Lungu, a Maros KK elnöke, aki a sajtótájékoztató elején hosszasan taglalta, hogy ő személyesen és a klub vezetősége, valamint edzői mi mindent elkövetnek azért, hogy újabb szponzorokat állítsanak a csapat mellé. Lungu elmondta, a játékosoknak a napokban utalják a fizetésüket, és reméli, hogy a közeljövőben folyamatosan kapják majd a támogatást, így a klubnak sikerül átvészelnie ezt a nehéz időszakot.

Béres Lóránt alelnök hasonlóan vélekedett, és közölte, a klub igazgatótanácsa az elmúlt hetekben a szokásosnál többször összeült, hogy megoldást találjanak a helyzetre, és bízik benne, hogy a dolgok jobbra fordulnak. 

Szászgáspár Barnabás vezetőedző közölte, az anyagi problémák természetesen nagyban érintik a csapatot, és befolyásolják teljesítményét, azonban mindezek megerősítik őket, és arra ösztönzik, hogy a továbbiakban még határozottabban küzdjenek. Szászgáspár szerint erős csoportba kerültek a FIBA Európa Kupában, ütőképes csapatok mellé (az Elan Chalon az első négy között van Franciaországban, a Gaziantep az erős török bajnokságból érkezik, és a svéd Södertalje sem elhanyagolandó), így látványos mérkőzésekre számítanak.

A szombati SCM U Craiova (17 óra ligeti Sportcsarnok) elleni mérkőzésről elmondta, közvetlen ellenféllel játszanak a rájátszásba kerülésért. Győzelemre van szükségük, a játékosok határozottak, de a keretből többen sérülés miatt hiányoznak: Mohammed erősebb megfázás miatt kórházban is volt, Dapa lába meghúzódott a múlt heti európai kupamérkőzésen (ezért nem játszott a Steaua ellen), így ők valószínűleg nem lépnek pályára szombaton, de esély van rá, hogy Kalve – aki szintén a litvánok elleni meccsen sérült le – bevethető lesz. 

Férfi kosárlabda, Nemzeti Liga, 10. forduló:
Péntek:
17:15 Nagyszebeni CSU–Temesvári KK (Digi Sport 2)
Szombaton:
17.00 Marosvásárhelyi Maros KK–CS U Craiova (Digi Sport 4)
19.00 Bukaresti Dinamo–Galaci Phoenix
Vasárnap:
20.00 Kolozsvári U-BT–Nagyváradi VSK (Digi Sport 4)
Hétfőn:
18.00 BCM U Pitești–Bukaresti Steaua (Digi Sport 3)
A Nagybányai Olimpic szabadnapos.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!