HIRDETÉS

Kosárlabdával zárják az évet

Zátyi Tibor 2016. december 26., 18:25 utolsó módosítás: 2016. december 26., 18:39

Szokásos módon idén is karácsony és újév között rendezi meg az Erdélyi Magyar Diák Kosárlabda Kupát a Székelyudvarhelyi C.S. Villy B.T. Az eseménynek ezúttal is az udvarhelyi sportcsarnok ad otthont.

Fotó: Barabás Ákos

Tíz csapat részvételével kezdődik a megmérettetés kedden délután – tudtuk meg Kádár Levente főszervezőtől. Jelen lesz a tavalyi torna két döntőse, egy évvel ezelőtt a Marosvásárhelyi Kinder két ponttal győzte le a házigazda Villy együttesét. Székelyudvarhelyt három csapat képviseli (a Villy mellett a Sörpikék és a Maradék), Aradról pedig idén is eljön a Plumbers.

Visszatérő vendég Csíkszeredából a Beer Ball és Gyergyószentmiklósról a székelyudvarhelyi városi kosárlabda-bajnokságban is szereplő Vuk, valamint három év után visszatér Kézdivásárhely együttese is.

A tíz éve stabil részvevőnek számító Kolozsvár Schmack játékosai idén nem vállalták a játékot, míg a többszörös győztes Sepsiszentgyörgyi Da Bomb a női kosárlabda Nemzeti Ligában szereplő Sepsi SIC aradi kiszállása miatt nem tud eljönni Udvarhelyre.

A szervezők a tíz csapatot három csoportba osztották, a négycsapatos csoportból ketten jutnak az elődöntőbe, a másik kettőből pedig csak az elsők. A döntő csütörtökön 18 órától lesz megrendezve.

24. Erdélyi Magyar Diák Kosárlabda Kupa, december 27–29., csoportbeosztások:
A csoport:
Marosvásárhelyi Kinder, Aradi Plumbers, Székelyudvarhelyi Sörpikék, Székelyudvarhelyi Maradék.
B csoport: Székelyudvarhelyi Villy, Kézdivásárhely, Mikepércs Jam.
C csoport: Budapesti Baller Ifik, Csíkszeredai Beer Ball, Gyergyószentmiklósi Vuk.

Program:
kedden 17.30-tól Kinder–Sörpikék, 19 órától Villy–Mikepércs, 20.30-tól Maradék–Plumbers;
szerdán 9 órától Vuk–Beer Ball, 10.30-tól Sörpikék BT–Plumbers, 12 órától Kézdivásárhely–Mikepércs, 13.30-tól Baller Ifik–Beer Ball, 15 órától Kinder–Plumbers, 16.30-tól Maradék–Sörpikék BT, 18 órától Villy–Kézdivásárhely, 19.30-tól Vuk–Baller Ifik, 21 órától Kinder–Maradék;
csütörtökön 11 órától első elődöntő (A1–C1), 12.30-tól második elődöntő (B1–A2), 15 órától az 5. helyért, 16.30-tól kisdöntő, 18 órától döntő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS