HIRDETÉS

Fel kell kössék a gatyájukat a Tigrisek

Horváth Bálint Ottó 2016. december 20., 13:33 utolsó módosítás: 2016. december 20., 14:33

Második mérkőzését játssza a Marosvásárhelyi Maros KK a férfi kosárlabda FIBA Európa Kupa második szakaszában: a K csoport 2. fordulójában szerdán 19 órától a török Gaziantep gárdájával mérkőzik meg a ligeti Sportcsarnokban.

Szászgáspár Barnabás legénysége a zsúfolt program miatt fáradtan, de önbizalommal készül az összecsapásra, miután megnyerte utolsó két bajnoki meccsét, köztük a címvédő Nagyváradi VSK elleni idegenbeli találkozót.

A Maros KK-nál elintéződtek Goran Gajovics átigazolási papírjai, így bevethető lesz a Gaziantep ellen, viszont kérdéses Ernests Kalve játéka, aki a Galaci Phoenix ellen sem játszott betegsége miatt. A marosvásárhelyiek múlt héten vereséggel kezdték a csoportot, nagy különbséggel kaptak ki Franciaországban az Elan Chalontól, így hazai pályán javíthatnak, azonban rettentően nehéz dolguk lesz a kiváló játékerőt képviselő törökök ellen, akik a svéd Sodertalje otthonában hatpontos sikerrel kezdtek.

A Gazientep (keretében több amerikai játékos található) gyengén teljesít a rendkívül erős, tizenhat csapatos török bajnokságban, amelyben három győzelemmel és nyolc vereséggel csak a 14. helyen áll a rangsorban. Az európai kupasorozatban azonban jól menetel, ugyanis megnyerte csoportját az első szakaszban, viszont nem számít verhetetlen ellenfélnek, ezt a Kolozsvári U-BT is bebizonyította (azonos csoportban volt a Gazianteppel), hiszen az első mérkőzésen Törökországban egy ponttal sikerült győznie.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS