HIRDETÉS

Északra utaztak a Tigrisek

Horváth Bálint Ottó 2017. január 02., 18:38 utolsó módosítás: 2017. január 02., 18:49

Kevés idejük volt pihenni a Marosvásárhelyi Maros KK kosárlabdázóinak az ünnepek alatt, hiszen más hazai csapatoktól eltérően már az újév harmadik napján pályára lépnek a svéd Sodertalje Kings otthonában a FIBA Európa Kupa K csoportjának 3. fordulójában.

 

A belföldi bajnokságban elért utóbbi eredményeit tekintve jó formában várja a svédországi mérkőzést a marosvásárhelyi együttes. Szászgáspár Barnabás vezetőedző ennek ellenére nagyon nehéz meccsre számít, ugyanis az ellenfélnek sok jó idegenlégiósa (amerikai, horvát, lett) és svéd játékosa van. A szakvezető szerint esélyesek a győzelemre idegenben, és ebben a rendkívül nehéz csoportban, amelyben a továbbjutásukról nem lehet beszélni, célkitűzésük a harmadik hely megszerzése.

Szoros a bajnokság középmezőnye
A Nagyváradi VSK győzelmével zárult múlt csütörtökön az év, egyben a Nemzeti Liga 14. fordulója: a bajnoki címvédő 66–63-ra (18–20, 18–14, 12–15, 18–14) nyert a vendég Nagyszebeni CSU ellen. Korábban a Temesvári KK 83:77 (23–11, 16–28, 25–20, 19–18) arányban győzött a SCM U Craiova pályáján. A két nyertes együttes a Marosvásárhelyi Maros KK-val azonos mérleggel, hét győzelemmel és hat vereséggel áll a tabella ötödik, hatodik és hetedik helyén. Az újév első, hétvégi bajnoki fordulója előtt (a Maros KK vasárnap a Bukaresti Dinamóval játszik hazai pályán) a ranglistát továbbra is a Bukaresti Steaua (11 győzelem/1 vereség) vezeti, a Kolozsvári U-BT (10/2), a Nagyszebeni CSU (8/5) és a BCM U Pitești (8/5) előtt.

A Sodertalje a svéd bajnokság címvédője, ráadásul az előző négy bajnoki idényben mindig az első helyen végzett, azonban az idei szezont a Maros KK-hoz hasonlóan gyengébben, több vereséggel kezdte, és csak a negyedik helyen áll a kilenc csapatos Liganban (a svéd bajnokság megnevezése), igaz négy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az európai kupasorozat első szakaszában, akárcsak a Maros KK, a Sodertalje is hármas csoportban szerepelt, két győzelemmel és két vereséggel a német Bonn mögött a második helyről jutott tovább. 

A Maros KK és a Sodertalje elveszítette első két mérkőzését a csoportban, így az utolsó helyeket foglalják el: a marosvásárhelyiek előbb 101–65-re kikaptak Franciaországban az Elan Chalontól, majd hazai pályán 90:76 arányban alulmaradtak a török Gazianteppel szemben, míg a svédek 72–66-os vereséggel távoztak Törökországból a Gaziantep pályájáról, otthon 86:63 arányban kaptak ki az Elan Chalontól. A csoportot két forduló után a két nagy favorit, a francia és török együttes vezeti. A csoportkör harmadik fordulójának nyitómérkőzése a Sodertalje és a Maros KK között kedden 20 órától kezdődik.  

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS