HIRDETÉS

Elődöntőben a gyergyói lányok

Gergely Imre 2016. december 14., 11:54 utolsó módosítás: 2016. december 14., 16:51

Biztosan továbbjut a selejtezőcsoportból a Gyergyói ISK csapata az U13-as korosztályú lánycsapatok országos bajnokságában.

Hobaj Levente edző tanítványai vasárnap a Galaci Phoenix együttesével játszottak legutóbb, és győzelmükkel bebiztosították a továbbjutást. A vasárnapi mérkőzés kiegyensúlyozott játékot hozott, ahol végül a hazai gyergyóiak 70–59-re győztek. A bajnokság alapszakaszában ugyan még vannak hátra mérkőzések, de ezek eredményeitől függetlenül már biztos, hogy vagy az első, vagy a második helyen végez az együttes, ami szintén továbbjutó helyezés.

Az alapszakaszban elért eredmények biztatóak a folytatást illetően, mindössze három mérkőzésen maradt alul az ISK, és ott is nagyon szoros csatákban. Egyet hosszabbításban, egyet egy ponttal veszítettek el, és a legnagyobb különbségű vereség is 7 pontos volt. Az elődöntőben két hatcsapatos csoport lesz, és az első három jut be a nyolcas fináléba, míg a negyedikek még játszanak egy tornát a bejutásért. A lányok számára igazából most kezdődnek a nehéz meccsek, de az első torna a középdöntőben február elején lesz, és addig van idő felkészülni. Hobaj Levente elégedett az eddigi teljesítménnyel, annál is inkább, mivel a bajnokság a 2004-ben született lányoknak szól és a csapatnak több mint fele 2005-ben született.

„Ha a lányok megértik, hogy itt Gyergyóban is ugyanolyan jók vagyunk, mint más csapatok, és nem nézik, hogy az ellenfél bukaresti vagy temesvári, nem ijednek meg tőle, akkor rájönnek, hogy akárkit le lehet győzni. Messze a legkisebb város vagyunk, amely részt vesz az országos bajnokságban, és ezért büszkék lehetünk. Helytállunk, és ha közben kikapunk, akkor is Gyergyóért állunk a pályára, és megteszünk mindent, hogy felemelt fejjel hagyjuk el a pályát a mérkőzés után” – fogalmazott Hobaj Levente, aki köszönetet mond a csapat nevében mindenkinek, aki mellettük áll, és továbbra is számítanak a támogatásukra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS