Kolozsváron raliznak

Kolozsváron raliznak

Második feléhez érkezett a romániai ralibajnokság, a kilencfordulós megmérettetés ötödik etapját a hétvégén, Kolozsváron és környékén rendezik. A Transilvania Rally 2015 aszfaltverseny lesz, amely alacsonyabb költségeket igényel, ez pedig látszik is a jelentkezők számán, hiszen 49 páros nevezett be.

Zátyi Tibor

2015. július 17., 15:202015. július 17., 15:20

2015. július 17., 16:032015. július 17., 16:03

 

A mezőnynek természetesen tagja az első három fordulót megnyert Simone Tempestini, a fiatal kolozsvári titán egy Ford Fiesta R5-tel szeretné tovább növelni előnyét az összetettben. A 2-es osztályban akad bőven kihívó, hiszen a negyedik, bákói versenyt megnyert Szabó Gergő (Mitsubishi Lancer Evo 9) nagyon optimistán vág neki a szezon második felének. A kétszeres romániai bajnok mindig is jó eredményeket ért el Kolozsváron, így navigátorával, Borbély Károllyal biztosan mindent megtesznek majd, hogy minél előbb végezzenek. Marco Tempestini (Ford Fiesta R5) is javítana, hiszen Bákóban épphogy lemaradt a dobogóról, akárcsak Keleti Edwin (Ford Fiesta R5), aki az előző futamon technikai problémák miatt nem tudott jó eredményt elérni. Az élmezőnybe várható még a brassói Dan Gîrtofan (Skoda Fabia Super 2000) és az előző ralit kihagyó Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5).

Kemény harc várható az 5-ös osztályban is, hiszen az összetettben Raul Badiut (Renault Clio R3 Maxi Evo) és Adrian Raspopát (Citroen DS3 R3T) 0,6 pont választja el egymástól. A 11-es osztályba visszatér a kolozsvári Daniel Ungur (Mitsubishi Lancer), akinek legnagyobb kihívója Thomas Abraham (Mitsubishi Lancer) lesz.

Kolozsváron tizenegy speciális próbát rendeznek, pénteken négyet (a Polus Centernél rendezendő esti szuperspeciálissal), szombaton hetet, melyek össztávja 112,85 km.

A bajnokság állása: 1. Simone Tempestini 80, 2. Keleti Edwin 57,6, 3. Szabó Gergő 55, 4. Dan Gîrtofan 45, 5. Bogdan Marișca 42. 6. Marco Tempestini 34,4.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!