A Transzfogarasban raliznak

A Transzfogarasban raliznak

Hatodik állomásához érkezett a román ralibajnokság, a hétvégén Nagyszebenben és környékén rendezik a Szeben Ralit.

Zátyi Tibor

2015. augusztus 20., 17:452015. augusztus 20., 17:45

2015. augusztus 20., 18:122015. augusztus 20., 18:12

 

Összesen nyolcvan páros jelentkezett, ötvenegyen a román bajnokságban versenyeznek, tízen a Rally Challenge-ben, míg tizenkilencen a Classic Challenge-ben. A benevezők listáján elsőként a bajnokságot tetemes előnnyel vezető Simone Tempestini (105 pont, Ford Fiesta R5) nevét lehet olvasni, aki idén a Moldva Ralin kívül minden állomáson első lett.

A fiatal kolozsvári ralis lemondta a németországi WRC-versenyt ahhoz, hogy Nagyszebenben rajthoz állhasson. Természetesen ott a mezőnyben a – Tempestinitől összetettben 37,4 ponttal lemaradó – második Keleti Edwin (Ford Fiesta R5), illetve az egyaránt 60 pontot összesítő Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5) és Szabó Gergő (Mitsubishi Lancer Evo9 R4). A 3-as osztályban Horațiu Savu és Manuel Mihalache harcára kell számítani, de beleszólhat a pontokért folytatott harcba még Rareș Tomiță és Vali Porcișteanu, a 2011-es bajnok. Az 5-ös és 6-os osztályban nem indul Adrian Răspopa, így ott Raul Badiu lesz a nagy favorit. Mint mindig, a 9-es osztályba jelentkeztek a legtöbben, szám szerint 21-en.

A Szabó Gergő–Borbély Károly páros a Szeben Ralin meg szeretné tartani az összetettben dobogós helyét. „Magabiztosan megyünk erre a ralira. Az összetettben fontos pontokat kell itt gyűjtenünk, jelenleg a harmadikok vagyunk, és meg is akarjuk tartani a pozíciónkat. A Szeben Rali mindig izgalmas, reméljük, szép versenyünk lesz” – mondta a kétszeres romániai ralibajnok, Szabó Gergő. Az ünnepélyes megnyitót csütörtök este tartották Nagyszeben központjában. Pénteken két gyorsasági szakaszt rendeznek, a rajtot este hét óra után tartják. Szombaton a Transzfogarasban fognak száguldani, itt hat szakaszt rendeznek. A mért szakaszok össztávja 82,75 km.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!