HIRDETÉS

Ralibajnokság: Moldva következik

Zátyi Tibor 2015. június 25., 18:32 utolsó módosítás: 2015. június 25., 19:08

Negyedik szakaszához érkezett a romániai ralibajnokság, a hétvégén ötödik alkalommal rendezik meg a Moldva Ralit a Bákó megyei Mojnest környékén.

 

A két nap alatt a pilótáknak 11 speciális próbát kell teljesíteniük, ezek hossza 126,02 km lesz, míg az össztáv 321,97 km-re rúg.

Az idei versenyre 31 páros nevezett be, köztük van a jó szezont futó Szabó Gergő–Borbély Károly duó is, ők egy Mitsubishi Lancer Evo IX-cel próbálnak minél előbb végezni. „Folytatnánk jó sorozatunkat, a célunk az, hogy legyen magas a ritmusunk és a lehető legkevesebb hibát kövessük el. Szeretjük ezt a ralit, voltak is jó eredményeink itt, kétszer is a pódiumon végeztünk Bákóban. Kár, hogy kevés a jelentkező. A mojnesti próbák jobbak, mint tavaly, szerintem a kilencedik speciális szakasz fogja megrostálni igazából a mezőnyt. Rövid, nagyon technikás, nagy odafigyeléssel kell végigmenni rajta, mivel sok csapdát rejt” – vélekedett a rali előtt Szabó Gergő.

Az előző kiírást a későbbi bajnok Francois Delecour nyerte, megelőzve Keleti Edwint és Dan Gârtofant. Az idei bajnokságot az első három versenyen egyaránt első helyen végzett Simone Tempestini vezeti 80 ponttal, a második helyen Keleti Edwin áll 45,6-tal, a harmadik Bogdan Marișca (42), őt követi Dan Gârtofan (40) és Szabó Gergő (39,6).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS