Ralibajnokság: Moldva következik

Ralibajnokság: Moldva következik

Negyedik szakaszához érkezett a romániai ralibajnokság, a hétvégén ötödik alkalommal rendezik meg a Moldva Ralit a Bákó megyei Mojnest környékén.

Zátyi Tibor

2015. június 25., 18:322015. június 25., 18:32

2015. június 25., 19:082015. június 25., 19:08

 

A két nap alatt a pilótáknak 11 speciális próbát kell teljesíteniük, ezek hossza 126,02 km lesz, míg az össztáv 321,97 km-re rúg.

Az idei versenyre 31 páros nevezett be, köztük van a jó szezont futó Szabó Gergő–Borbély Károly duó is, ők egy Mitsubishi Lancer Evo IX-cel próbálnak minél előbb végezni. „Folytatnánk jó sorozatunkat, a célunk az, hogy legyen magas a ritmusunk és a lehető legkevesebb hibát kövessük el. Szeretjük ezt a ralit, voltak is jó eredményeink itt, kétszer is a pódiumon végeztünk Bákóban. Kár, hogy kevés a jelentkező. A mojnesti próbák jobbak, mint tavaly, szerintem a kilencedik speciális szakasz fogja megrostálni igazából a mezőnyt. Rövid, nagyon technikás, nagy odafigyeléssel kell végigmenni rajta, mivel sok csapdát rejt” – vélekedett a rali előtt Szabó Gergő.

Az előző kiírást a későbbi bajnok Francois Delecour nyerte, megelőzve Keleti Edwint és Dan Gârtofant. Az idei bajnokságot az első három versenyen egyaránt első helyen végzett Simone Tempestini vezeti 80 ponttal, a második helyen Keleti Edwin áll 45,6-tal, a harmadik Bogdan Marișca (42), őt követi Dan Gârtofan (40) és Szabó Gergő (39,6).

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!