HIRDETÉS

Látványos lesz a kolozsvári rali

Zátyi Tibor 2014. június 19., 17:25 utolsó módosítás: 2014. június 19., 17:37

Minden eddiginél erősebb mezőny, összesen ötven versenyező vesz részt a hétvégén Kolozsváron és Tordán megrendezésre kerülő Transilvania Ralin, köztük a 2000-ben, az N csoportban rali-világbajnokságot nyert osztrák Manfred Stohl is.

A június 20–21-én megrendezésre kerülő verseny aszfalt és köves borítású terepen zajlik majd, a teljes táv 461,1 kilométer, amelyből összesen 123 kilométert tesz ki a 12 gyorsasági szakasz. Marco Tempestini, a viadal egyik szervezője, egyben versenyzőként a Napoca Rally Team pilótája elmondta: igyekeztek úgy kialakítani az útvonalat, hogy a közönség minél könnyebben megközelíthesse a helyszíneket, ugyanakkor a versenyezőknek is kihívást jelentsen a megmérettetés.

„Az idei országos ralibajnokság mezőnye az eddigi legerősebb, amióta én Romániában vagyok. Legalább nyolc-kilenc pilóta fog a dobogós helyezésekért küzdeni” – nyilatkozta Tempestini. Hozzáfűzte, személyes célkitűzése, hogy idén végre megnyerje a versenyt, mert – mint mondta – a következő generáció rohamléptekkel zárkózik fel. Mint részletezte, a tordai speciális próba különösen látványos lesz, ugyanis rendkívül gyors szakaszról van szó.

A kolozsvári Keleti Edvin, az Arad rali nyertese – aki szintén esélyes a végső győzelemre– a sajtóeseményen úgy nyilatkozott: a Kolozs megyei verseny az egyik legszebb, leglátványosabb és legtechnikásabb futama az országos bajnokságnak, célja minél közelebb végezni a dobogós helyezésekhez. Marco Tempestini ugyanakkor elmondta: azt szeretnék, ha az erdélyi rali feljebb lépne a ranglétrán, és 2015-ben már úgy kerülne rá sor, hogy része az Európa-bajnokság versenynaptárának is.

A Szabó Gergő és Borbély Károly páros lecserélte az előző három versenyen használt Mitsubishi Lancert, Kolozsváron már egy Skoda Fabia S2000-sel versenyeznek. „Két évvel ezelőtt már versenyeztünk ezzel az autóval Szebenben, az Európa-futamon, de akkor murván vezettem csak, aszfalton még soha” – mondta az új autóról a kétszeres romániai ralibajnok. „Elég sok az izgalom, nagy teher van a vállunkon, hiszen a legutóbbi futamon kiestünk, háromból pedig csak egyet tudtunk befejezni, csupán egy harmadik helyünk van” – folytatta, majd hozzátette: az elsődleges cél, hogy célba érjenek.

„Próbálok elvonatkoztatni a nyomástól, lazán kell kezelni. Természetesen minden versenynek úgy állunk neki, hogy nyerni szeretnénk, de nem ez az elsődleges cél. A kolozsvári verseny nagyon gyors, többen is otthon vannak, nehéz lesz őket megelőzni. De nem stresszelünk, jót akarunk autózni. Csak annyit vállalunk, amennyit biztosnak érzünk, még egy eldobott verseny sokba fájhat” – zárta terveinek vázolását Szabó Gergő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS