Kozán István

Kozán István

Szabaduló emberek

2021. augusztus 17., 13:142021. augusztus 17., 13:14

2021. augusztus 17., 14:122021. augusztus 17., 14:12

Amilyen lendülettel és elszántsággal bizonygatták a tavaly őszi helyhatósági választás kampányában Székelyudvarhellyel kapcsolatos elhivatottságukat és terveiket, ugyanolyan csendben – és gyorsan – mondanak le a választók által rájuk ruházott feladataikról a POL székelyudvarhelyi erős emberei.

korábban írtuk

A magánszférát állami szektorra cserélte: gazdasági igazgatóból lett városmenedzser
A magánszférát állami szektorra cserélte: gazdasági igazgatóból lett városmenedzser

Miért dönt úgy a szakmájában ismert és elismert székelyudvarhelyi fiatalember, hogy a magánszférai fejlődés és kiteljesedés helyett a közintézményi munkát és az azzal járó esetleges vesződségeket választja? Nos, ezt próbáltuk „kiszedni” Albert Sándorból, Székelyudvarhely új városmenedzseréből.

Elsőként Albert Sándor POL-os tanácsos adta vissza a néptől kapott felhatalmazását, miután tavaly év végén elnyerte a székelyudvarhelyi városmenedzseri megbízatást.

Ő azonban „feljebb lépett”, azaz többet vállalt a városért, neki tehát elfogadható a döntése.  

korábban írtuk

Függetlenként folytatja a munkát Székelyudvarhely polgármestere
Függetlenként folytatja a munkát Székelyudvarhely polgármestere

Kizárta soraiból Gálfi Árpádot a Szabad Emberek Pártja még januárban, Székelyudvarhely POL-os színekben megválasztott polgármestere azonban ezt csak hétfőn jelentette be közösségi oldalán, azzal indokolva a késleltetést, hogy időközben a saját szervezetén, azaz a Székelyudvarhelyért Párt bejegyzésén dolgozott.

Aztán maga a POL-színekben mandátumot nyert székelyudvarhelyi polgármester, Gálfi Árpád döntött úgy év elején, hogy búcsút int a román-magyar vegyes pártnak (ezt a tényszerű és korántsem becsmérlő jelzős szerkezetet egyébként minden alkalommal visszautasították a székelyudvarhelyi szabad emberek). Gálfi mindezt megtehette, hiszen

a választási törvény megengedi, hogy függetlenként végig vigye az elnyert mandátumot.

A Gálfi Árpád mögé felsorakozott POL-os önkormányzati csapat azonban az elnyert mandátumok idejére nem válthat pártszíneket, így csak a képviselői mandátum visszaadása marad hátra azoknak, akik időközben meggondolták vagy meg fogják gondolni magukat. Helyükre a pártlistán következő személy léphet a képviselő-testületbe.

korábban írtuk

Kilépett Pál Dénes
Kilépett Pál Dénes

Lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról Pál Dénes: a Szabad Emberek Pártjának (POL) székelyudvarhelyi szervezeténél listavezető volt a Melinda cégcsoport tulajdonosa, aki személyes okokra hivatkozva magyarázta döntését.

Júniusban újabb bombahír: lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról Pál Dénes. A Melinda-cégcsoport tulajdonosa a POL székelyudvarhelyi szervezeténél listavezető volt, aki személyes okokra hivatkozva magyarázta döntését.

Pál Dénes kilépése súlyos érvágás volt a csapatnak – és a választóknak –, hiszen az ő személye garancia lehetett arra, hogy Székelyudvarhelyen a politikai cicaharcok helyett tényleges szakmai munka kezdődhet el.

Pál lemondásától nyilván nem állt meg az élet a városban, döntésének mégis jelzésértéke volt:

hiába minden hangzatos bejelentés a kampányban, a választás után derül ki, hogy volt-e azok mögött valós tartalom.

korábban írtuk

Újabb POL-os önkormányzati képviselő mondott le Székelyudvarhelyen
Újabb POL-os önkormányzati képviselő mondott le Székelyudvarhelyen

Kevesebb mint egy esztendőnyi önkormányzati munka után visszaadta képviselői mandátumát András Lehel, a Szabad Emberek Pártjának (POL) székelyudvarhelyi tanácsosa és frakcióvezetője.

Onnantól kezdve a Melinda-cégcsoport második emberének tartott András Lehel számított a POL székelyudvarhelyi nyúlványa legerősebb emberének, többen benne láttak esélyt arra, hogy az önkormányzati döntések pozitív hatással lehetnek a mindennapjaikra. Épp ezért még azt is benyelték a városlakók, hogy

a POL decemberben a székelyudvarhelyi ingatlan- és gépjárműadók 2021-es emelése mellett tört lándzsát.

András Lehel kétségtelenül rezzenéstelen arccal és szakszavakba csomagolva tudta elmagyarázni azt, hogy

miért lesz jobb az udvarhelyieknek, ha a koronavírus-járvány által megtépázott időkben többet kell fizetni a városházi pénztárba.

András Lehel azonban hétfő délután, tíz perccel a városházi munkaidő letelte előtt besétált a polgármesteri hivatalba, bekopogott a főjegyzőhöz, akinek átadott egy formanyomtatványt – benne a képviselői mandátumáról való lemondás tényével. Indokolás nélkül.

Egyelőre még azt sem tartotta fontosnak, hogy két mondatban tájékoztassa a sajtót – és azon keresztül a választókat – arról, hogy miért fordított hátat a választóknak.

2 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Kocsis Károly

Kocsis Károly

A stílus maga a jelölt, avagy önkéntes népvezérek viszonyulása az anyanyelvhez

A baj akkor kezdődik, amikor valaki önként, amolyan hályogkovács-módra közszereplést vállal, és a közösségi oldalán (hol máshol?) kiütköző stílusából az anyanyelve iránti ijesztő igénytelenség köszön vissza.

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

Minden érthető, ugye? Na fogd meg a söröm!

Miért nincs tej és kifli a Hargita megyei iskolákban? Mert kormány, mert kiírás, mert tavalyi program, APIA és elszámolás, mert na. Mi nem világos?

Kozán István

Kozán István

A kevesebb néha több – még költségvetésben is

Hiába adta el bombasztikus sikerként Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata a megyei önkormányzat 2024-es büdzséjét, nagy a gyanúnk, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés fogja a legnagyobb fejfájást okozni Hargita megyének.

Kozán István

Kozán István

Csedő a beázásokat fürkészte, Ráduly kigondolta, Korodi megépíttette

Jottányit sem csorbult volna Csíkszereda jelenlegi városvezetésének érdeme attól, ha Korodi Attila polgármester megemlíti elődjének, Ráduly Róbert Kálmánnak a nevét a hídavatón.

Kozán István

Kozán István

Nem vitás, hogy lesz baleset – csak ki kell várni

Csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy katasztrofális közlekedési baleset a „tarzani” gyorshajtók miatt. Lengyel rendszámú autókkal közlekedőkről van szó, akik lakott területen évek óta olyan tempóban róják a kilométereket, aminek sosem jó a vége.

Kozán István

Kozán István

Mindenkinek azt, ami jár!

Oly sok megaláztatás és arculcsapás után szombaton délelőtt, ha csak egy kis időre is, de végre nem másodrendű állampolgároknak érezhettük magunkat itthon, Romániában – a csendőrségnek hála.

Kozán István

Kozán István

Kinek építették a foglalkoztatóközpontot?

Éles vita alakult ki a közösségi térben azzal kapcsolatban, hogy a Máltai Szeretetszolgálat kinek is építette a csíksomlyói foglalkoztatóközpontot. Szerintünk a somlyói roma közösségnek – ami teljesen rendben van.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!