„Visszadobta” a prefektus a marosvásárhelyi iskolahálózatról szóló határozatot

„Visszadobta” a prefektus a marosvásárhelyi iskolahálózatról szóló határozatot

Fotó: Boda L. Gergely

Több eljárásbeli hibát – többek között a római katolikus gimnáziummal kapcsolatban is – talált Lucian Goga, Maros megye prefektusa a marosvásárhelyi önkormányzat iskolahálózatról szóló határozatában, ezért visszaküldte azt a városházára.

Simon Virág

2017. február 22., 21:592017. február 22., 21:59

2017. február 22., 22:512017. február 22., 22:51

A határozatot a marosvásárhelyi tanácsosok a február 10-ei rendkívüli tanácsülésen fogadták el, amelyet az RMDSZ és Szabad Emberek Pártja tanácsosai hívtak össze, mert a tanfelügyelőség várta az iskolahálózatról szóló döntést, és fontos volt, hogy  a Római Katolikus Teológiai Gimnázium is része legyen ennek.

A prefektus, a városháza kérésére a törvény által megszabott idő előtt megvizsgáltatta a határozatot, s jogászok több törvénytelenséget is találtak. A római katolikus gimnáziummal kapcsolatban kifogásolja, hogy még tart a DNA-vizsgálat, és a helyzete nem tisztázott. A marosvásárhelyi önkormányzati képviselők nem tartották be a  törvényes határidőt a rendkívüli ülés összehívása és megtartása között, ezt is „felrótta” a prefektus. Azt is kifogásolta, hogy az iskolahálózatról szóló javaslatot nem a tanács, hanem a polgármesteri hivatal kell felterjessze a tanfelügyelőségre, majd amikor onnan visszaküldik, akkor kell az önkormányzatnak is elfogadnia.

A városi tanácsosok előreláthatóan csütörtöki ülésükön újra visszatérnek az iskolahálózatról szóló határozatra, s figyelembe véve a prefektus javaslatait, elfogadják azt. Az ülés napirendjén szerepel az iskolák vezetőtanácsába kinevezendő tanácsosok jegyzéke is, ugyanis mint korábban beszámoltunk róla, több tanintézet vezetőtanácsába nem neveztek ki sem tanácsost, sem városházi képviselőt.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!