Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Közel 2,5 millió lejből parkosíthatnak Erdőszentgyörgyön

Székelyhon 2018. október 31., 10:04
HIRDETÉS

Újra használatba veszik Erdőszentgyörgyön a városközpontban lévő, jelenleg használatlanul álló zöldövezetet, miután egy 2,5 millió lejes beruházás révén teljesen átalakították. A felújítással minden korosztály számára vonzóvá tennék a parkot.

Az erdőszentgyörgyi önkormányzat uniós forrásból finanszírozná a parkosítást Fotó: Gligor Róbert László

Több mint másfél hektáros parkkal gazdagodhat Erdőszentgyörgy egy uniós finanszírozású projektje által.

A közel 2,5 millió lej értékű beruházásból a város központi részén lévő, a bentlakás mögötti elhanyagolt területet rendeznék, 

ahol jelenleg használaton kívüli salakos pálya, kutak és valamikori melléképületek maradványai találhatók.

A tervek szerint amfiteátrumot létesítenek a terület dombos részére, ahol 40 padot is kihelyzetek. Két bejáraton lehet majd bejutni a parkba, ahová 82 féle növényt ültetnek. A területet kijelölt úton, sétányon lehet majd körbejárni, ahol szökőkút, padok, szemetes kosarak, öko-illemhely, pavilon és filagória is a pihenni vágyók kényelmét szolgálja. Ezt egészíti ki egy felnőtteknek szánt, szabadtéri fitnesz sarok.

HIRDETÉS

A gyerekek szórakozására és a fiatalok nevelésére is hangsúlyt fektet a városvezetés a park kialakításánál.

A kisebbeknek hintákat, csúszdákat, kis házakat, homokozót, és egyéb szabadtéri játékokat helyeznek ki. A tanulóknak pedig létrehoznak egy tanösvényt, amely a környezettudatos magatartásra sarkallhatja őket. 

A tervek szerint a díszkert körülbelül két éven belül készülhet el, de ezt még számos adminisztratív tényező befolyásolhatja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS