Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Továbbra is veszélyt lát a Schweighofer-beruházásban az EMNP

Nagy D. István 2014. január 13., 15:38 utolsó módosítás: 2014. január 13., 16:01

Fenntartja a Holzindustrie Schweighofer rétyi beruházásával kapcsolatos álláspontját az EMNP háromszéki szervezetének elnöksége, mely szerint az nem kedvez a térségnek. Emellett az Indigo csoport akcióját is támogatják.

Fotó: Nagy D. István

Benedek Erika (fotó), a párt háromszéki szervezetének elnöke hétfőn jelentette be, hogy a továbbiakban is úgy ítélik meg, a helyi döntéshozók komoly körültekintéssel kellett volna kezeljék az óriás fűrészüzem megtelepedésének engedélyezését. Benedek szerint fenntartják azt a meglátásukat is, hogy az ilyen jellegű erőforrások kitermelését célzó beruházások nem kedveznek a térségnek. Mint kiderült az engedélyezési folyamat lezajlását illetően a Néppárt illetékesei osztják a civil szféra aggályait, szerintük is szakmaiatlanságra utaló jelek kísérték az egész eljárást. Emellett az alakulat képviselői úgy vélik a jóváhagyás során mellőzve volt az alapos, körültekintő viszonyulás is minden érintett döntéshozó részéről. Ráadásul a Schweighofer beruházást egy olyan elöljáró közvetítette, aki után magyar képviselet nélkül hagyta a parlament felső házában a felső-háromszéki magyarságot – magyarázta Benedek Erika, Olosz Gergelyre utalva, aki lemondott szenátori mandátumáról.

Az EMNP háromszéki szervezete jogosnak tartja az Indigó csoport által a polgári engedetlenség – mint a demokratikus tiltakozás egyik eszköze – keretein belül kezdeményezett tiltakozást, amely elsősorban arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az eljárás során nem a lakossági akarat képviselete volt a fő szempont. Ezért az EMNP felszólít minden felelőssége tudatában lévő háromszéki polgárt, hogy amennyiben élhető jövőt akar Székelyföldön, csatlakozzon az Indigó csoport kezdeményezéséhez – tette hozzá.

Végül az elnök rámutatott, hogy a kommandói beruházás kapcsán is hasonlóan vélekednek, mivel az ilyen jellegű beruházások elsősorban az emberi élettér tönkretételét hozzák magukkal, és nem járulnak hozzá egy egészséges jövőkép kialakulásához a térségben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS