Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ismét jeleskedtek az alfalvi diákok

Pethő Melánia 2012. május 21., 14:39 utolsó módosítás: 2012. május 21., 17:55

Az anyanyelvi tantárgyversenyeken elért sorozatos sikerek után ismét bizonyított a gyergyóalfalvi Sövér Elek Iskolaközpont: a magyar nyelvet és irodalmat kedvelő és ismerő diákjai a hétvégén Sepsiszentgyörgyről hozták el a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő második legjobb díját.

Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége az elmúlt hét végén tartotta Sepsiszentgyörgyön legnagyobb rendezvényét, a Magyar Nyelv Napjait. A többnapos programsorozat keretében szervezték meg a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedőt, melyen a szakközépiskolások kategóriában Gyergyó iskoláit az alfalvi Sövér Elek Iskolaközpont képviselte. A versenyen a Birtalan Andrea, kilencedikes, Albert Zsuzsa és Szekeres Rita tizedikes diákok alkotta csapat a második legjobb eredményt érte el, az előkelő helyezéssel ismételten bizonyították: szakiskolaként számon tartott tanodájuk képes jeleskedni a humán tantárgyak területén is.

„Büszke vagyok iskolánkra, diákjaimra. Az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy országos megmérettetéseken is képesek vagyunk felvenni a versenyt, akár az elméleti gimnáziumok tanulóival is” – nyilatkozta a díjazást követően Farkas Wellmann Endre magyar szakos tanár, aki az eredményességet az egyéni teljesítmény mellett a tanár-diák között megtalált „közös hangnak”, a csapatmunka gyümölcsének tudja be.

A magyar nyelvet és irodalmat kedvelő alfalvi diákok a továbbiakban sem lazítanak; jövő héten szövegértelmező szemináriumon vesznek részt Nagykárolyban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS