Sorbán Attila párbeszédre hívja Kelemen Hunort

Sorbán Attila párbeszédre hívja Kelemen Hunort

A választási programokkal, szlogenekkel, üzenetekkel kapcsolatban szükséges lenne egy tisztázó beszélgetés az EMNP és az RMDSZ között – véli Sorbán Attila, a Néppárt felcsíki képviselőjelöltje, aki az ugyanabban a választókerületben induló RMDSZ-es képviselőjelöltet, Kelemen Hunort levélben hívta meg egy ilyen eszmecserére.

Kovács Attila

2012. november 29., 15:322012. november 29., 15:32

Sorbán szerint a Néppártot olyan vádak érik, hogy megosztják, félrevezetik a magyarságot, és olyan programokkal jönnek, amelyek megnehezítik a dolgokat. Hozzátette, mivel az RMDSZ üzenete úgy hangzik, hogy minden magyar számít, ő és az önkormányzati választásokon rá szavazó polgárok is számítanak. Ezért lenne szükség egy programokat, szlogeneket tisztázó beszélgetésre a nyilvánosság előtt, hogy mindenki tisztán lásson, és minél több információ birtokában szavazzon – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Sorbán.

Sorbán levélben hívta meg Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét, a felcsíki körzetben induló képviselőjelöltet egy ilyen beszélgetésre, és mint mondta, reméli, választ is kap. Papp Előd, az EMNP szenátorjelöltje kijelentette, aki azt mondja, hogy veszélyben a magyar képviselet, annak megnő az orra – lesz magyar képviselet, de lehet, hogy nem csak az RMDSZ lesz ott a parlamentben.

Eltüntették a Néppárt plakátjait

Papp Előd beszámolt arról is, hogy a párt közterületen elhelyezett plakátjait, molinóit folyamatosan rongálják, eltávolítják, megsértve a tisztességes kampány elvét. Csíkszereda szentkirályi kijáratánál november 24-én, szombaton a sepsiszentgyörgyi autonómiatüntetés alatt távolították el ismeretlenek az EMNP óriásplakátjait, amelyek közül egyik a 6:3-as választási küszöböt népszerűsítette, a másikon pedig ez állt: Székely parlamentet, autonómiát!

Papp szerint a magasra elhelyezett bannerek eltávolítása létrát, vágóeszközt, előkészületeket igényelt. Az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen is, de felkérnek mindenkit, aki november 24-én, szombaton délelőtt szemtanúja volt a történteknek, jelentkezzen a 0762–248693-as telefonszámon. Csíkszentdomokoson kora reggel, öt óra előtt tépték le a párt választási hirdetményeit, az esetet egy üzlet biztonsági kamerája rögzítette, a felvételt a sajtónak is bemutatták.

Farkaslakán lekapcsolták a közvilágítást, és ezalatt tüntették el valakik a Néppárt plakátjait. Papp Előd felkérte a villanyt lekapcsolókat, a sötét utcákban kocogókat és a nagyon korán kelőket, hogy szabadidejüket töltsék hasznosabban. Az eseteket jelezték a rendőrségnek, és a megyei választási irodának.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!