Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Arros Orsolya: mi van a levegőben?


2020. március 12., 17:55

Arros Orsolya: mi van a levegőben?

Szeretem a magyar kortárs irodalmat. Nem mondom, hogy mindent elolvasok, de azt már tudom, hogy mennyire megérint Bartis Attila, Tompa Andrea vagy akár Vida Gábor egy-egy könyve. Napokig a hatásuk alatt vagyok, ízlelgetem a mondatokat, a kedvenceimet pedig rendszeresen újraolvasom.

Vida Gábor könyvéből jegyeztem meg a következő gondolatot: amikor egy udvarházba beengednek egy nyájat, nem a kultúra ragad a juhokra, hanem az udvarházban marad a nyáj nyoma. Sőt, ha az épületben elég sokat marad a nyáj, akkor elkezdődhet a romlás, rombolás időszaka, amelynek végkimenetelét egy párszor láthattuk is magunk előtt: Erdélyben, a valóságban is történtek hasonló esetek, az Író nem(csak) a fikcióra alapoz a Dadogás című könyvében.

A szervezetek sem működnek másképp, mindig magukon viselik az épp uralkodó nyáj szellemét. Ezt szintén könyvekből kezdtem megtanulni, igaz, hogy ezelőtt 20 évvel egy külföldi iskolában a szervezeti kultúra és viselkedés tantárgyat inkább érdekesnek tartottam, mint hasznosnak. Mit nekünk munkahelyi kultúra? Ahhoz alkalmazkodunk, ami van. Majd figyeljük, hogy milyen kedve van a főnöknek, és az alapján cselekszünk – gondoltam én –, és már előre rettegtem, hogy ne ilyen helyen dolgozzak. Ezért (is) választottam először multinacionális szervezeteket, viszont az mai napig kérdés számomra, hogy a szervezeti magatartásról akkoriban csak én gondolkodtam így, vagy ez is benne
volt az udvarhelyi levegőben.

Mert a szervezeti kultúra valóban benne van a levegőben, nem egyik napról a másikra alakul ki és nem változtatható meg egy-egy tollvonással. Az egyik legfontosabb ismérve, hogy a vezető, vagy vezetők határozzák meg, de alakítani a szervezetben dolgozó emberekkel együtt lehet.

Az élet úgy hozta, hogy volt alkalmam megfigyelni több típusú szervezeti kultúra viselkedését is. Az elején csak megfigyelőként, aztán már tudatosabban kezdtem elemezni a különböző gazdasági, nonprofit vagy akár politikai szervezeteket, kívülről és belülről is. Sok cikket elolvastam, képzésekre jártam, jöttek az újabb és újabb konferenciák, az igazi esettanulmányokat azonban továbbra is maga a valóság szolgáltatta. Érdekes volt látni, hogy a HR szakmában gyakran szlogenként elhangzó mondatok igazságtartalmában a helyi vezetők gyakran kételkednek, pedig ezek a valóságban axiómaként működnek.

Sokáig azt hittem, mindenki számára nyilvánvaló, hogy:

  • egy szervezet legértékesebb erőforrásai az ott dolgozó emberek
  • a vezetői attitűd meghatározza a szervezet jövőjét
    nem szervezeteket hagyunk ott, hanem főnököket
  • a mikromenedzsment rövidtávon hatékonynak tűnhet, de hosszú távon mindig negatív
    következményei vannak.
  • a gyenge vezetők maximum középszerű eredményeket tudnak felmutatni.

Ezen gondolatok jártak a fejemben, amikor nemrégiben a székelyudvarhelyi középszerűségről olvastam, no meg arról, hogy mit kellene tenni, hogy ne következzen be a hanyatlás. Még-még a receptet felírják a városban, de a gyógyszert több összetevőből kell kikeverni, arról már nem is beszélve, hogy hatása csak akkor van, ha alkalmazzák is.

Ugyanúgy, mint ahogy a fent említett szlogenek igazságtartalmában sem kételkedik sok vezető, de a gyakorlatban alkalmazni már kevésbé szeretnék. A lépték lehet kicsi vagy nagy, beszélhetünk kis, vagy nagyobb közösségekről, elemezhetünk cégeket és nonprofit szervezeteket, vagy magát a város működését is, a következtetés mindig ugyanaz marad: amíg nincsenek kiváló vezetőink, addig nem lesznek kiváló eredményeink sem. Természetesen ez fordítva is igaz: ott vannak kimagasló eredmények, ahol létezik vezetői hitelesség, leadership, ahol a vezetői magatartást nem egy hétvégi képzésen próbálják megtanítani.

Gyakran emlékeztetem magam arra a mondásra, amely szerint „annak az öt embernek vagy az átlaga, akivel a legtöbb idődet töltöd”. A kompetens emberek vonzásköre nagyobb, szeretünk velük lenni. Számomra ez egy iránytű, amely sokszor fájdalmas felismeréseket is hoz, viszont ha időben észrevesszük az egyensúlytalanságokat, akár gyógyszer hatása is lehet, például a középszerűség megfékezésére.

Következtetésképpen csak azt tudom elmondani, hogy a valóság nyújtja a szebbnél szebb példákat, függetlenül attól, hogy gazdasági, politikai vagy civil környezetben értelmezzük azokat. A vezetői magatartás pedig minden esetben lecsorog a szervezet sejtjeibe, a szervezeti kultúra pedig begyűrűzik mindenhova, valóban benne van a levegőben.

Arros Orsolya, Székelyudvarhely

1 HOZZÁSZÓLÁS
Olaszországból érkezett, „simán átjött a határon”, egészen Székelyföldig, aztán önként jelentkezett a hatóságoknál
Bíró Blanka 2020. március 12., csütörtök

Olaszországból érkezett, „simán átjött a határon”, egészen Székelyföldig, aztán önként jelentkezett a hatóságoknál

További szigorító intézkedésekre is fel kell készülni, nem kell pánikolni, de komolyan kell venni a koronavírus-veszélyt – szögezte le csütörtökön Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Felkészültek a vírus esetleges megjelenésére Hargita megyében
Iszlai Katalin 2020. március 12., csütörtök

Felkészültek a vírus esetleges megjelenésére Hargita megyében

Mintegy 300 személyt tudnának szükség esetén karanténba helyezni Hargita megyében, erre azonban egyelőre nem volt szükség – jelentették be a megyei vezetők a koronavírus témájában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Leáll a tömegközlekedés, bezárnak az önkormányzati fenntartású intézmények, elhalasztják a kereskedelmi központ megnyitóját
Korpos Attila 2020. március 12., csütörtök

Leáll a tömegközlekedés, bezárnak az önkormányzati fenntartású intézmények, elhalasztják a kereskedelmi központ megnyitóját

Rendkívüli intézkedéseket hozott a csíkszeredai városvezetés a koronavírus terjedésének megakadályozásáért. Amellett, hogy bezár az összes önkormányzati fenntartású intézmény, a zöldségpiac sem fog a megszokott módon üzemelni. A Fészek (Nest) kereskedelmi központ megnyitóját is elhalasztják.

Hétfőn kezdik, áprilisban fejezik be a tavaszi nagytakarítást Csíkszeredában
Korpos Attila 2020. március 12., csütörtök

Hétfőn kezdik, áprilisban fejezik be a tavaszi nagytakarítást Csíkszeredában

Március 16-án kezdődik Csíkszeredában az általános tavaszi nagytakarítás. A polgármesteri hivatal és az Eco-Csík Kft. közös városszépítő akciója április 3-ig tart.

Továbbra sincs előrelépés Borbolyék perében, most épp az új bíró megbízását vitatják
Kovács Attila 2020. március 12., csütörtök

Továbbra sincs előrelépés Borbolyék perében, most épp az új bíró megbízását vitatják

A Borboly Csaba és tizenkét másik személy elleni büntetőper tárgyalását vezető legújabb bíró korrupciós ügyekre történt szakosítását kifogásolják az ügyvédek, akik szerint így nem folytatódhat a per tárgyalása.

Székelyudvarhelyi óvintézkedések a koronavírus-fertőzések megelőzéséért
Fülöp-Székely Botond 2020. március 12., csütörtök

Székelyudvarhelyi óvintézkedések a koronavírus-fertőzések megelőzéséért

Korlátozzák az ügyfélfogadást, inkább az online és a telefonos ügyintézésre helyezik a hangsúlyt a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalban, illetve a kocsmák nyitva tartását este tizenegy óráig engedélyezik.

Fogynak a megelőzési eszközök, nem folytonos az utánpótlás a gyógyszertárakban
Kovács Eszter 2020. március 12., csütörtök

Fogynak a megelőzési eszközök, nem folytonos az utánpótlás a gyógyszertárakban

A fokozódó járványügyi óvintézkedések nyomán utánajártunk, milyen készítményeket és fertőtlenítő szereket szereznek be leginkább a székelyföldi megyék lakosai a gyógyszertárakból. Mint kiderült: egyre növekvő a kereslet, hiánnyal küszködnek a patikák.

Koronavírus-terjedés: a második szintben vagyunk, a kérdés, hogy meddig
Széchely István 2020. március 11., szerda

Koronavírus-terjedés: a második szintben vagyunk, a kérdés, hogy meddig

Csütörtöktől tilos megtartani a száz főnél népesebb beltéri rendezvényeket, a 99 főnél nagyobb személyzettel rendelkező közintézményekben bevezetik a szakaszos munkaprogramkezdést és -befejezést, de ez a megyeközpontok és a főváros magánvállalatainak is ajánlott. Újabb járványmegelőzési óvintézkedések.

Kamerákkal érnék tetten a parkolókban szemetelőket
Bíró Blanka 2020. március 11., szerda

Kamerákkal érnék tetten a parkolókban szemetelőket

Térfigyelő kamerákat szerelnek fel az országút-menti parkolókban, hogy megelőzzék a szemetelést, tetten érjék az elkövetőket – tájékoztat Elekes Róbert, a Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság szóvivője.

Koronavírus: plusz egy intelem Székelyudvarhelyen a szokásosak mellett
Fülöp-Székely Botond 2020. március 11., szerda

Koronavírus: plusz egy intelem Székelyudvarhelyen a szokásosak mellett

A székelyudvarhelyi katasztrófavédelmi bizottság is ülésezett szerdán a polgármesteri hivatalban, hogy meghozzák a koronavírus terjedésének megfékezéséhez szükséges óvintézkedéseket.

Vélemény
Korodi – Ráduly: 3-1
Kozán István: Korodi – Ráduly: 3-1

Az RMDSZ csíkszeredai előválasztásának tulajdonképpen egyetlen kérdése volt: 2020-ra összegyűl-e ...

Válaszféle Geréb Lászlónak és Komoróczy Zsoltnak
: Válaszféle Geréb Lászlónak és Komoróczy Zsoltnak

Válasz, ami nem nektek szól. Egyetértünk. Gáz van, középszerűség van, elvtelen és semmibe ...

Valóság nevű nagybátyánk – Válasz Geréb Lászlónak
Komoróczy Zsolt: Valóság nevű nagybátyánk – Válasz Geréb Lászlónak

A politika olyan fontos dolog, hogy nem is szabadna a politikusokra bízni – mondta egykoron egyik tanárom. Számomra sosem ...