Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gergely Imre

2019. április 05., 13:19

A végtelen lehetőségek bajnoksága

Az senkit sem lep meg, hogy a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) bármikor képes olyan határozatokat hozni, amelyek a hokitörténelemben újdonságnak számítanak, de most megint léptek egy nagyot valamilyen irányba.

Ugyanis döntést hoztak arról, hogy

amennyiben a Galaci CSM pénteken legalább két pontot szerez a Csíkszeredai Sportklub elleni mérkőzésen, és ezzel bebiztosítja az alapszakasz elsőségét, akkor nem rendezik meg az utolsó alapszakasz találkozót.

Mivelhogy az utolsó mérkőzésnek már nincs tétje.

Ez vicc... Szólhattak volna korábban is, hogy a tét nélküli találkozók megrendezése nem kötelező. Nagyon sok meccstől meg lehetne szabadulni így, amelyek amelyek egyébként a kutyát sem érdekelnék. De játszani kell, mert szerepelnek a programban, akkor is, ha értelmetlen. A rendezési költségeket fizetni kell, a játékosok pedig ki vannak téve a fáradságnak, sérülésveszélynek, mint bármelyik igazi rangadón. Feltehető a kérdés: minek? De ha már szerepel a versenynaptárban, így vagy úgy, a meccsnek meg kell(ene) történnie. Akár a Sportul Studențesc ellen évente hatszor, akár az alapszakasz legvégén Galac és Csíkszereda között. Így tudtuk eddig.

Tény, hogy létezik egy ilyen határozat: ha pénteken Galac nyer, akkor nem rendezik meg az alapszakasz utolsó mérkőzését. Kíváncsi lennék: kinek az ötlete ez?

A két érintett csapaté biztosan nem. Ugyanis ha Csíkszereda jelezné, hogy nem áll ki a találkozón, akkor „visszaeső” lenne, mivel egy Brassó elleni találkozót már kihagyott. Amennyire én tudom, a Sportklub kizárását jelentené. A Sportklub tehát biztosan nem lehet a meccs meg nem rendezésének ötletgazdája.

Amennyiben a galaciak döntése lenne, hogy nem állnak ki a tét nélküli meccsen, akkor őket kellene három pont levonásával sújtani, így pedig Brassó lenne az alapszakaszgyőztes. Ez sem logikus...

Ha pedig a jégkorongszövetség ötlete ez, akkor kíváncsi lennék, hogy a bajnokság versenyszabályzatának melyik pontja teszi lehetővé, hogy törölhessék a mérkőzést?

Szóval, érdekes....

De hogy a vicc még jobb legyen, nézzük, hogyan képzeli a szövetség a folytatást, a három nyert meccsig tartó elődöntőt:

1-es változat:
Ha Galac pénteken nyer.
Így szombaton és hétfőn lezajlik a Corona–Sportklub elődöntő első két összecsapása Brassóban. A Galac és a GYHK pedig vasárnap és hétfőn játssza az első két meccset, a Duna partján. A további program egyelőre ismeretlen.
2-es változat:
Galac kikap pénteken, de megszerzi a szükséges két pontját vasárnap.
Ebben az esetben hétfőn lezajlik Brassóban az első Corona–Sportklub meccs, majd a következő kettő Csíkszeredában lesz április 12-én és 13-án, pénteken és szombaton, majd pedig (ha szükséges lesz) az utolsó kettőt Brassóban rendezik 18-án és 19-én.
A másik ágon pedig a Galac és a GYHK egymás között egyeznek meg az időpontokról...
3-as változat:
Galac nem szerez két pontot a két mérkőzésen.
Ha így lesz, akkor hétfőn Corona–GYHK mérkőzés lesz Brassóban, de a párharc további időpontjai nem ismertek. A másik ágon a csíkiak és galaciak pedig megegyeznek egymás közt az időpontokról.

És még egy vicces tény: a vasárnapi mérkőzés esetleges törlésének okát nem rögzíti a RJSZ végrehajtó bizottságának határozata, de csak egy magyarázat lehet: nagyon szorít az idő, a válogatott április 28-án már Tallinban, Észtországban kell jelen legyen a világbajnokságon. Ehhez képest mégsem annyira sürgős a dolog, hiszen az egyik változatban a Corona 18–19-én még elődöntőt játszana.

Mikor lesz így döntő?

Hogy lehet komolyan venni egy ilyen  bajnokságot?

0 HOZZÁSZÓLÁS
Szüszer Róbert 2019. június 06., csütörtök

Nehéz

Sikerült addig tökölni, illetve addig hergelni egymást, amíg kicsődült az úzvölgyi temetőbe egy csomó ember, hogy a másikat elküldje a búsba, és hogy beletapossa a földbe. Járjunk együtt? Hát, az most nagyon nehéz lesz.

Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Kelemen Hunor: a belügyminiszter és Hargita megye prefektusának menesztésére szólítjuk fel a miniszterelnököt

A román hatóságok képtelenek voltak ellátni a rendet, ezért kerülhetett sor erőszakos cselekedetekre és fizikai agresszióra az úzvölgyi katonatemetőben. Felszólítjuk a miniszterelnök asszonyt, hogy menessze a belügyminisztert, valamint Hargita megye prefektusát – hangsúlyozta Kelemen Hunor.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. június 06., csütörtök

Csütörtök este érkezik a Boldogasszony Zarándokvonat Gyergyószentmiklósra

Három napig ismét Gyergyószentmiklóson és környékén vendégeskedik az a közel ezer zarándok, aki a Boldogasszony Zarándokvonattal érkezik.

Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Közel 1500 gyermek ropta a táncot a 32. Csűrdöngölőn

Egymást váltották a gyermek és ifjúsági néptánccsoportok a csíkszeredai Szabadság-téren felállított színpadon csütörtökön, ahol reggeltől késő délutánig folyt a tánc. A 32. Csűrdöngölő fénypontja idén is a közös tánc volt.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. június 06., csütörtök

A Néppárt elnöke szerint Erdélyben is tetten érhető, hogy a magyarok nem etnikai alapon szavaznak

A magyar–magyar együttműködés fontosságáról, a közigazgatási törvényben elrejtett visszásságokról beszélt első marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöke.

Barabás Hajnal 2019. június 06., csütörtök

Áder János Csíkszeredában a klímaváltozásról és a vízválságról

Magyarország elnöke szerint a gyorsuló klímaváltozás, a vízválság, a nagy léptékű népességnövekedés, a biodiverzitás hanyatlása, a gazdasági növekedés jelenlegi módja, valamint a társadalmi instabilitás azok a tényezők, amelyek veszélyeztetik a jelenlegi és az elkövetkező nemzedékek jólétét.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

Elfoglalták az úzvölgyi sírkertet, ünnepeltek a románok

A fokozott hatósági jelenlét ellenére a feldühödött románok kitörték az úzvölgyi temető kapuját és beözönlöttek a sírkertbe, kitépték a mogyorófa kereszteket és elfoglalták a temetőt.

Kovács Eszter 2019. június 06., csütörtök

Hatalmas tűz, két sérült, apokaliptikus látvány Székelyudvarhelyen

Több méternyi magasan fekete füst gomolyog Székelyudvarhely bethlenfalvi városrésze fölött: az ipari zónában, a Fások utcában kaptak lángra épületek.

Székelyhon 2019. június 06., csütörtök

1497-es Biblia került elő Csíkszeredában

Ősnyomtatványra bukkantak a gyulafehérvári egyházmegye csíkszeredai levéltárában: egy 1497-ben nyomtatott Ószövetséget találtak a csíkszentgyörgyi plébánia könyvei között. 

Kovács Eszter 2019. június 06., csütörtök

Fejszével támadt a rendőrre egy kápolnási férfi

Letartóztatták azt a kápolnásfalusi férfit, aki fejszével támadt egy rendőrre szerda délelőtt. Szekérrel menekült, az erdőben kapták el.

HIRDETÉS
Vélemény
Szüszer Róbert: Nehéz

Sikerült addig tökölni, illetve addig hergelni egymást, amíg kicsődült az úzvölgyi temetőbe egy ...

Kozán István: #Sokamedve

Teljesen értelmetlen médiaháborúba fordult a kőrispataki medvetámadás ügye. A tragikus esetet, mint ...

Kozán István: Kerekek és bilincsek

Határozottan rázta a fejét a besztercei helyi rendőr, amikor Csíkszereda polgármestere megkérdezte tőle: ...

HIRDETÉS