HIRDETÉS

Évekre előre gondolkodnak

2016. július 15., 11:02 utolsó módosítás: 2016. július 15., 11:26

Hargitafürdőn edzőtáboroznak a Csíkszeredai Iskolás Sportklub (ISK) fiatal biatlonistái, akik rövid és hosszú távú terveik megvalósítására készülnek.

Fotó: Veres Nándor

Érkezésünkkor épp a Madarasi Hargita 1800 méteres csúcsáról tértek vissza a sportolók: a táv felét szaladva, felét gyorsabb tempójú gyaloglással tették meg. Ezután az ebéd következett, majd a délutáni pihenő a következő edzés előtt.

Cél a téli olimpia

Két fiatal biatlonistával való csütörtöki beszélgetésünkből kiderült, hogy a rövid távú céljaik teljesítése mellett hosszú távon a 2018-as dél-koreai (Phjongcshang) téli olimpiás kvalifikáció lebeg a szemük előtt. Gegő Hunor először az országos bajnokságon szeretne bekerülni a válogatottba, hogy így indulhasson az észtországi nyári ifjúsági világbajnokságon. A téli szezonban az Európa-kupán szándékozik az idei januári eredményeihez hasonló sikereket elérni (bekerülni az első első tízbe), valamint tervezi, hogy most már nemzetközi felnőtt versenyeken is rajthoz áll.

Márton Enikő a nyári szezonban a világbajnokságra való kijutást tűzte ki célul, míg a téli idényben az országos bajnokságban a lehető legjobb eredmény elérését. Ezenkívül készül a jövő februári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) is. Mindkettejük legnagyobb álma kijutni az olimpiai játékokra, a nagy világeseményt 2018-ban a dél-koreai Phjongcshangban rendezik.

Gerczuj Tímea

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS