HIRDETÉS

Új idegenlégiósok váltják a távozókat

Horváth Bálint Ottó 2016. augusztus 16., 14:25 utolsó módosítás: 2016. augusztus 16., 15:53

Az új szakvezető, a szerb Predrag Zukovics vezényletével múlt héten elkezdte a felkészülést a Marosvásárhelyi Medicina női röplabdacsapata. A tavalyi kerethez egy hazai és három külföldi játékos csatlakozott.

Fotó: Haáz Vince

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az előző szezonhoz képest nagymértékű változásokat eszközöltek a bajnoki ötödik helyezett marosvásárhelyi együttes keretében. A tavalyi idegenlégiósok mind elhagyták a csapatot, a szerb Sofija Medics, Ljubica Kecman és Olivera Medics, a szlovák Ivana Zburova, a brazil Samara Franchin, illetve a montenegrói Nikoleta Perovics után a liberó Andreea Ispas is a távozás mellett döntött.

Helyükre négy játékos érkezett, közülük az egyedüli belföldi a 33 éves center, Elena Valentina Rusu, aki az elmúlt idényben a bajnok Balázsfalvi Alba játékosa volt, de korábban, 2000 és 2005 között már játszott a Medicinánál. Mellette a 22 éves horvát Karla Klarics szélső a francia Mulhouse együttesétől, és a két szerb, Marija Pucarevics (26 éves játékirányító a Crvena Zvezda Belgrádtól), illetve Tamara Ignijics (23 éves szélső, legutóbb az egyesült államokbeli Long Island University Brooklyn csapatánál játszott) csatlakozott a Medicina keretéhez.

Az együttesnél maradtak a helyi tapasztalt játékosok, illetve felkerültek a tehetséges ifjúságiak: Roxana Iancu, Sonia Teianu, Andreea Petra, Aurora Paşca, Alexandra Babaş, Rodica Buterez, Raisa Ioan, Peţan Boglárka, Eliza Varga, Alexandra Cauc, Lovász Tímea, Loredana Dobriceanu, Carmen Arniceru és Molnár Laura.

A Medicina kerete kizárólag Marosvásárhelyen készül, és a Balkán Kupa programjától függően (a Medicina bajnoki ötödik helyének köszönhetően akárcsak tavaly, idén is részt vesz a legkisebb európai kupasorozatban, amelynek győztese kvalifikálja magát a Challenge Kupába) szervezik meg a bajnoki szezon kezdetét megelőző Erdély Kupa barátságos tornát.

Az A1 osztályú női röplabda bajnokság október 15-én kezdődik, de előtte egy héttel a csapatok a Románia-kupa első fordulójában játszanak. A marosvásárhelyi együttes részletes bajnoki programjáról a későbbiekben számolunk be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS