HIRDETÉS

Későn javult fel a játékuk

Horváth Bálint Ottó 2016. február 02., 22:47 utolsó módosítás: 2016. február 02., 22:56

A női röplabda A1 osztály 14. fordulójának keddi nyitómérkőzésén a Marosvásárhelyi Medicina három játszmában vereséget szenvedett a Bukaresti CSM otthonában.

Fotó: Haáz Vince

Győzelemre volt szüksége a vásárhelyi együttesnek, hogy esélye maradjon a negyedik hely megszerzésére az alapszakasz végén. A találkozó előtt a fővárosiak a második, a Medicina az ötödik helyet foglalta el.

A hét elején a CSM megvált a szezon elején kinevezett edzőjétől, Paul Bogdantól, aki az előző idényben a Medicinát irányította. Az új szakvezető kinevezéséig ezen a meccsen az olasz Francesco Caddedu irányította a csapatot.

Szorosan kezdődött a találkozó, majd a hazaiak 8–4-re elhúztak. A játékrész végéig magabiztosan tartották előnyüket, és három ponttal megnyerték a nyitójátszmát. A második szett elején lépéselőnybe került a Medicina, de továbbra is szorosan alakult az eredmény. A játszma közepén fordított a fővárosi együttes, és a vásárhelyiek sorozatos rossz adogatásai, illetve hibái miatt fölényes különbséggel megszerezte a 2–0-s vezetést.

Kiválóan kezdte a harmadik játéktészt a CSM, és gyorsan 9–3-s előnyt dolgozott ki. A folytatásban jelentősen feljavult a Medicina játéka, a szett közepéig kiegyenlített, sőt öt ponttal (19–14) átvette a vezetést. A végén több lehetősége volt szépíteni, azonban a hazaiak nem adták fel, és hosszabbításra mentették a szettet, amelyet 29–27 arányban megnyertek.

Esélyeshez méltóan három játszmában győzött a bajnoki címre esélyes fővárosi együttes, amely folytatja a küzdelmet az első helyért a listavezető Balázsfalvi Albával. Vereségével a Medicina egyre távolabb kerül a negyedik helytől, hiszen a Bukaresti Dinamo szerdán nagy valószínűséggel könnyedén nyer a Kolozsvári U vendégeként, így öt ponttal elhúz a tabellán. Atanas Petrov együttesére ismét nehéz feladat vár a hétvégi fordulóban: szombaton 14 órától azt a Bákói Ştiinţát fogadja, amely ha szerdán hazai pályán legyőzi a SCM U Craiovát, akkor egy ponttal megelőzi a tabellán.  
    
Női röplabda A1 osztály, alapszakasz, 14. forduló
Bukaresti CSM–Marosvásárhelyi Medicina 3:0 (25:22, 25:18, 29:27)
A Medicina kerete: Perovics, Sz. Medics, Iancu, O. Medics, Franchin, Zburova, Petra, Ispas, Kecman, Babaş, Varga, Dobriceanu. Edző: Atanas Petrov.

További mérkőzések a 14. fordulóból (szerda):
14.00 Kolozsvári U–Bukaresti Dinamo
14.00 Bákói Ştiinţa–SCM U Craiova
18.00 Balázsfalvi Alba–Lugosi CSM
18.00 CSM Târgovişte–Karácsonkői Unic
19.30 Bukaresti Rapid–Jászvásári Penicilina

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS