HIRDETÉS

Utolsó lett Székelyföld válogatottja

Pál Gábor, Zátyi Tibor 2015. június 21., 18:09 utolsó módosítás: 2015. június 21., 18:30

Székelyföld labdarúgó-válogatottja Debrecenben az utolsó helyen végzett a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (ConIFA) hatcsapatos Európa-bajnokságán.

Jakab Zoltán szövetségi kapitány legénysége első mérkőzésén a ConIFA-világbajnok Nizzai Grófság (Olaszország) ellen lépett pályára. A szerdai találkozón Csíki Dénes büntetőből szerzett első félidei góljának köszönhetően a szünetben még vezetett Székelyföld, de Delerve révén egyenlített az ellenfél, majd érkezett Magyari Szilárd, aki ismét visszaszerezte az előnyt Székelyföldnek, ám Nizza fordítani tudott. A találkozót kilenc emberrel fejezte be Székelyföld válogatottja, mivel Dénes Norbert és Kovács Ákos is két sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Csütörtökön este Felvidék válogatottja ellen játszott Székelyföld, azonban 3–1-re ismét kikaptak, így csak az 5. helyért csatázhattak a magyar roma válogatott ellen. Végül azt a mérkőzést is elveszítették 4–2-re (félidőben 1–1-volt az állás), így az utolsó helyen zárták az első Eb-jüket.

„A három mérkőzésünkből kettőt meg kellett volna nyerjük. A helyzetkihasználásunk nagyon rossz volt, megnyert meccseket veszítettünk el. Felvidék háromszor lőtt kapura, ugyanannyi gólt szerzett belőle. A másod- és harmadosztályú francia játékosokból álló Nizza ellen is kétszer vezettünk, végül nem tudtuk azt a mérkőzést sem megnyerni. Felvidék fél éve alakult, de már lekörözött minket szervezettségben, míg a brit csapat egy hónapos edzőtáborral készült az Európa-bajnokságra, mi pedig az utolsó pillanatban tudtuk véglegesíteni a keretet. Külön köszönetet mondok a szabadidejüket feláldozó játékosoknak és klubjaiknak egyaránt, hogy részt vehettek ezen az Európa-bajnokságon. Sajnos, egyelőre más, számottevő támogatottságot nem kapunk Székelyföldről” – véleményezett az Eb-t követően Jakab Zoltán, Székelyföld válogatottjának szövetségi kapitánya.

ConIFA Európa-bajnokság, eredmények. 1-es csoport: Székelyföldi LE–Nizzai Grófság 2–3 (1–0); gólszerzők: Csíki D., Magyari Sz., illetve Delerve 2, Tchokounte; kiállítva: Dénes N. és Kovács Á. (mindketten Székelyföld). Felvidék–Székelyföld 3–1 (1–1); gólszerzők: Dálkoni A., Magyar Z., Kósa M., illetve Magyari Sz.; kiállítva: Novata (Felvidék). Felvidék–Nizzai Grófság 1–4 (1–3). Az 1-es csoport végeredménye: 1. Nizza 6 pont, 2. Felvidék 3, 3. Székelyföld 0.

2-es csoport: Padánia (Olaszország)–Roma válogatott (Magyarország) 3–2 (1–1); Roma válogatott–Ellan Vallani (Man-szigetek) 1–3 (1–1); Padánia–Ellan Vallani 1–0 (0–0). A 2-es csoport végeredménye: 1. Padánia 6 pont, 2. Ellan Vallani 3, 3. Roma válogatott 0.

Az 5–6. helyért: Roma válogatott–Székelyföld 4–2 (1–1); gólszerzők: Oivido J. 2, Irhas I. és Horváth S., illetve Silion P., Máté J. Elődöntők: Ellan Vallani–Nizzai Grófság 1–3 (0–2); Padánia–Felvidék 5–0 (3–0). A kisdöntőt és döntőt vasárnap délután rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
15 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS