HIRDETÉS

A Sepsi SIC szervezi az All Star Gálát és a női kupadöntőt

Bíró Blanka 2017. január 10., 19:58

Sepsiszentgyörgynek ítélte a Román Kosárlabda Szövetség az All Star Gála szervezési jogát, és ugyancsak a Sepsi SIC lesz a házigazdája a női kupa végső nyolcas tornájának (Final 8) is.

Fotó: Sánta Imre

A keddi döntés értelmében február 8. és 12. között az ország legjobb női kosárlabdacsapatai a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban találkoznak. Rusz István, a Sepsi SIC klub menedzsere elmondta, a sepsiszentgyörgyi mellett a brassói és a Târgoviste-i klubok szálltak versenybe a szervezés jogáért, végül a sepsiszentgyörgyi felelt meg a szövetség követelményeinek.

Rusz István elmondta, szerették volna az épülő Sepsi Arénában megszervezni a rangos sporteseményeket, de mivel az építkezés nem fejeződött be, újra a Szabó Kati Sportcsarnokban bonyolítják le, akárcsak két évvel ezelőtt. A rendezvény költségvetése 70–80 ezer lej, amit a klub támogatóktól és jegybevételekből próbál előteremteni.

A Román Kosárlabda Szövetség sorsolása alapján a hazai pályás Sepsi SIC  a Kolozsvári U-val játszik a kupa negyeddöntőjében. A további párosok mérkőznek még meg: Brassói CSU Olimpia–CS Phoenix Galați, Marosvásárhelyi BC Sirius–CSB Telorman Alexandria, CSM Târgoviște–Szatmárnémeti VSK. A kupadöntő február 11-én, szombaton lesz, vasárnap pedig All Star-mérkőzésre kerül sor.

 

  

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS