Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Kettős győzelemmel jutott tovább az SZKC

Pál Gábor 2014. november 23., 20:48 utolsó módosítás: 2014. november 23., 22:53

A második mérkőzésen is simán verte az SZKC a HC Cambridge csapatát, amely még ilyen körülmények között is szép élményekkel térhetett haza, így az udvarhelyi együttes bejutott a Challenge Kupa nyolcaddöntőjébe.

Fotó: Lukácsi Lehel

Miután az első mérkőzést 21 góllal nyerte meg szombaton az SZKC, vasárnap ugyancsak a székelyudvarhelyi sportcsarnokban rendezték a visszavágót. Nem volt kérdés, hogy ki az esélyesebb, így hasonlóan baráti hangulatban járt le ez a találkozó is.

Nem látogatott ki olyan sok néző a második mérkőzésre, mint az elsőre. A Tevzadze – Mihalcea, Rusia, Tálas, Majnov, Onyejekwe, Ramba kezdősorral indítottak a hazaiak, ezúttal Orbán Szilárdot nem nevezte be az edző, helyette inkább a fiatal irányítónak, Kónya Hunornak adott lehetőséget. Negyedóra elteltével 12–6-ra vezetett a KC, félidőre 11 gólos előnnyel mentek pihenni az udvarhelyi csapat játékosai.

Egyébként ezt a találkozót egy sípmester vezényelte, ugyanis a Szilvia Markovszka/Jonko Votyov bolgár játékvezetői páros női tagja lesérült. Mindenki játéklehetőséget kapott, az SZKC pihentetni tudta első sorát – ismét csak Sztojlov nem talált be az angolok kapujába, igaz, nagyon keveset játszott. Vasárnap 22 góllal dobott több gólt az udvarhelyi alakulat, mint a Cambridge.

Tapasztalattal és szép élményekkel térnek haza

A második mérkőzés utáni nyilatkozatok során mindkét fél elismerte, hogy az SZKC jóval nagyobb tudással rendelkezik, mint a Cambridge. Majoros Zsolt, az angol csapat magyar játékosa: „Elég nehéz szavakba önteni azt az érzést, ami most kavarog bennem. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, és egy olyan közegben játszottunk, amiben még nem volt részünk. Sajnálom, hogy néhány kulcsjátékos nem tudott eljönni azok közül, akikkel tavaly az angol bajnokságban jól szerepeltünk”  fogalmazott.

Föglein Ágnes edző kihangsúlyozta: „Ez az egész hétvége nagyszerű élmény volt számunkra. Tudtuk, hogy nagy különbség van a két csapat között, de úgy érzem, mi is helytálltunk, gólokat tudtunk dobni, és minden tőlünk telhetőt megtettünk a szorosabb eredmény kialakítása érdekében”  mondta a Cambridge trénere.

Komporály Attila, az SZKC szélsője úgy véli, hogy egy igencsak komoly edzőmeccsnek számított ez a két találkozó, és jókor, hiszen szerdán a Tordai Potaissa lesz az ellenfelük a bajnokságban.

Vlad Caba reméli, hogy a két együttesnek még lesz alkalma találkozni: „Természetesen meglátszott, hogy mi a különbség egy olyan csapat között, amely mindennap edzést tart és kemény ellenfelekkel küzd meg, és egy olyan alakulat közt, amely csak kedvtelésből űzi a sportágat. Remélem, hogy jövőre tovább fejlődik a Cambridge, és akkor már akár az EHF Kupában is találkozhatunk”  jegyezte meg a KC edzője.

A Challenge Kupa 3. köre jövő hét végén jár le, amikor lejátsszák a visszavágókat. Ezután kisorsolják a nyolcaddöntők párosításait. Addig is van tennivalója az SZKC-nak, szerdán bajnoki meccset vív hazai pályán, 17.30-kor fogadja a Tordai Potaissát a Nemzeti Liga 13. fordulójában.

Férfi kézilabda Challenge Kupa, 3. kör, visszavágó:
HC Cambridge–SZKC 21–43 (10–21). Gólszerzők: Komporály és Kuzmanoszki 6–6, Mihalcea 5, Ramba 4, Orbán, Rusia, Sipos, Szász és Tálas 3–3, Ferenczi, Kónya és Majnov 2–2, Onyejekwe 1, illetve Garcia Costa 8, Majoros 6, Albuquerque és Bentz 2–2, Briant, Barber és De Almeida Seco 1–1.
Hetesek: 1/1, illetve 0.
Kiállítások: 2 és 2 perc.
Kettős győzelemmel továbbjutott az SZKC, 78–35-ös összesítéssel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS