HIRDETÉS

Covaciu ment, a baj maradt

Pál Gábor 2015. március 12., 13:24 utolsó módosítás: 2015. március 12., 15:59

Vezetőedzője nélkül folytatja a bajnokságot a Marosvásárhelyi Mureșul. Bukaresti József vette át az irányítást a hátramaradt négy meccs erejéig.

Fotó: Haáz Vince

 

Kilátástalan helyzetben van a vásárhelyi női kézilabda csapat. Huszonhárom meccs után egyetlen pontot sem tudott gyűjteni az együttes, és már a második edzője is elhagyta. Bukaresti József vezényletével kezdték el a pontvadászatot, majd a 2. fordulóban átvette az irányítást Octavian Hârțoagă a Mureșul kispadján. Ő mindössze hét bajnoki találkozón igazgatta az alakulatot, majd a téli szünet előtt szerződést bontottak, és megállapodtak Bogdan Covaciuval, aki a CSM Ploiești-től érkezett. A 21. forduló után Covaciu is úgy döntött, hogy nem folytatja tovább.

Bukaresti József ismét átvállalta a vezetőedzői feladatokat, de neki már csak egy lehetőséget hagytak: hátha legalább egy becsületpontot be tud gyűjteni az együttessel. Pénteken már ő irányította az együttest a Craiova elleni 24–34-es vesztes meccsen, szerdán a 9. helyen álló Râmnicu Vâlcea otthonába látogatott a sereghajtó Mureșul. Az Olt-menti városban sem sikerült győzni – tízgólos vereséget szenvedtek a vásárhelyiek –, és már csak három forduló van a bajnokság alapszakaszából.

Most szünet következik a Nemzeti Ligában, mivel a válogatott felkészülési mérkőzéseket játszik (jövő hét végén rendezik Kolozsváron a Kárpát Kupát, ahol a románok a világbajnok Brazília, valamint Svédország és Németország csapatával csapnak össze). Március végén a CSM Ploiești csapatát fogadja a Mureșul, majd a Bukaresti CSM-hez látogat, és az utolsó fordulóban a Dévai Dévatransot várja.

Bukaresti megkeresésünkre elmondta, mindenképp szeretne nyerni a csapattal. Ugyanakkor egy jó hírrel szolgált az edző: Alina Moloci, a csapat húzóembere hamarosan felépül, és ismét játékba vethető lesz.

Női kézilabda, Nemzeti Liga, 23. forduló, szerda 17 óra:
HCM Râmnicu Vâlcea–Marosvásárhelyi Mureșul 37–27 (20–8)

További mérkőzések:
Brassói Corona–Zilahi HC 26–24 (15–12)
CSM Ploiești–SCM Craiova 23–23 (12–15)
Nagybányai HCM–Dunărea Brăila 41–20 (23–13)
Csütörtök:
17.00 Konstancai Neptun–Unirea Slobozia
18.00 Dévai Dévatrans–Kolozsvári U
18.00 HCM Roman–Bukaresti CSM.

A ranglista:
1. Nagybánya 63 pont
2. Bukaresti CSM 59 (–1 meccs)
3. Brassó 54

12. Slobozia 18
13. Konstanca 17
14. Mureșul 0.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS