HIRDETÉS

Megalakult a Román Jégkorong Szövetség új elnöksége

2015. július 16., 19:46

Közgyűlést tartott csütörtökön a Román Jégkorong Szövetség, amelyen megválasztották a szervezet vezetőtanácsát, a szövetségi bürót. A testületnek egyetlen székelyföldi tagja van: Cseke Szilárd, a Csíkszeredai Sportklub aligazgatója.

Fotó: Veres Nándor

Nem voltak különösebb cirkuszok, a bukaresti gyűlésen sikerült megválasztani a szövetség vezetőségét – tudtuk meg Kósa Endrétől, aki a Csíkszeredai ISK-t képviselte a választásokon. Az egy hónappal ezelőtt megválasztott Mihai Covaliu elnök munkáját a következők segítik: alelnökök: Radu Coșca (Galac alpolgármestere) és Cristian Cârlan (Bukaresti Steaua).

A szövetségi büró tagjai: Marian Negoiță (korábbi szövetségi elnök), Ioan Martin (Bukaresti Sportul Studențesc), Cornel Chiriță (Galac), Gabriel Stroe (Bukaresti Triumf), Emilian Cernica (Brassói Corona), Marian Caval (Bukaresti Husky), Valentin Dragomir (Bukaresti Steaua) és Cseke Szilárd (Csíkszeredai Sportklub). Covaliu elnök portálunk kérdésére már korábban elmondta, hogy az eddigi főtitkár, Alexandru Hălăucă megmarad tisztségében.

Cseke Szilárd nem volt túl optimista a választások után, hisz úgy tűnik, a bukarestiek akarata fog érvényesülni a fontosabb kérdésekben. „Sajnálom, hogy csak egyedül én kerültem be székelyföldiként a vezetőségébe. Pályázott még a gyergyószentmiklósi Lázár Ernő és a brassói Olti-Pașca Zoltán, de az ők jelölésükben hibát találtak, formai okok miatt nem fogadták el pályázatukat. Augusztus 5-én lesz az első vezetőségi gyűlésünk, akkor kell majd megvitatni és elfogadni a versenynaptárt. Augusztus 5. után okosabbak leszünk” – mondta Cseke.

Lázár Ernő annyit jegyzett meg az elutasításával kapcsolatban, hogy talán jobb is így. Mint hangsúlyozta, nem kíván egy olyan társaságba kerülni, olyanok közé, akik fontosnak tartották, hogy Gyergyónak ne legyen tagja a testületben.

Nem támogatták a Dunărea felvételét

Szintén csütörtökön ülésezett az Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége. A Magyar Sport Házában megtartott gyűlésen az elnökség elfogadta a 2015–2016-os idény versenyszabályzatának módosítását, amely kitér egyebek közt a mérkőzések rögzítésére, illetve az elektronikus versenyengedélyekre és sportorvosi igazolásokra való átállásra. Ugyanakkor a magyar OB1-es bajnokságot magába foglaló liga bővítésével kapcsolatban az elnökség jóváhagyta a liga tagjainak döntését, miszerint földrajzi és gazdasági okokra hivatkozva nem támogatja a Dunărea Galați együttesének csatlakozását a ligához – olvasható a MJSZ közleményében.

A dokumentum szerint „a közgyűlését követően egyeztetett a két szövetség elnöke, amelyen Kovács Csaba kérdésére Mihai Covaliu azt mondta, az ő személyes álláspontja szerint a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona idén is engedélyt kap majd a ligában való indulásra, bár az RJSZ elnöksége erről még nem döntött”. Ide tartozik, hogy az eddigi névadó szponzorral előrehaladott tárgyalások folynak, ám egyelőre nincs aláírt megállapodás a MOL Magyarországgal.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
13 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS