HIRDETÉS

Simán kikaptak a csehektől

Zátyi Tibor 2016. december 07., 14:48 utolsó módosítás: 2016. december 07., 15:03

A román teremlabdarúgó-válogatott kedden este felkészülési mérkőzésen sima, 9–3-as vereséget szenvedett a csehek legjobbjaitól Déván. 

A vendégek a szünetben 4–0-ra vezettek, térfélcsere után a honosított Paulo Ferreira faragott a hátrányból. Ezt követően újabb cseh gólokat láthatott a közönség, amit Florin Matei duplája követett (első találatát Szőcs László által kiharcolt nagybüntetőből szerezte). A két gyors gól nem zavarta meg a vendégeket, akik a végső sípszóig további kétszer mattolták az FK Székelyudvarhely kapusát, Andrei Grigorașt, végül 9–3-ra nyertek. A két együttes szerdán 18 órától újabb mérkőzést játszik egymással Déván.

A spanyol válogatott második mérkőzésén is legyőzte a székelyudvarhelyi Gál Istvánt is soraiban tudó magyar csapatot Nyíregyházán. A hétszeres Eb-győztes ibériai gárda a találkozó szünetében 4–1-re vezetett, végül 6–1-re győzött. Az hétfői találkozón 5–1-es spanyol siker született.

A válogatottak a 2018-as szlovéniai Európa-bajnokság jövő áprilisban rendezendő selejtezőire hangolnak. A románok házigazdái lesznek a 3-as jelzésű kvartettnek, amelyben Portugália, Finnország és a C jelzésű előselejtező csoport győztese (Lettország, Örményország, Észtország, Németország) lesznek az ellenfelei. Magyarország Azerbajdzsánban lép majd pályára a 2-es csoportban, ahol a házigazdák mellett Bosznia és Hercegovinával, illetve a D előselejtező győztesével (Anglia, Bulgária, Albánia és Málta) találkozik majd.

Felkészülési mérkőzések: Románia–Csehország 3–9 (0–4), a románok gólszerzői Ferreira (22.), Fl. Matei (32., 33.); Magyarország–Spanyolország 1–6 (1–4), a magyar gólszerző Klacsák Bence.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS