HIRDETÉS

Nem készül csodára a City'us a luzitánoknál

Horváth Bálint Ottó 2016. november 23., 13:05 utolsó módosítás: 2016. november 23., 13:24

Negyedik alkalommal vesz részt a teremlabdarúgó UEFA Futsal Cup elitkörében a román bajnoki címvédő Marosvásárhelyi City'us, a D csoportban csütörtöktől vasárnapig az orosz Dinamo Moszkva, a házigazda Sporting Lisszabon és a Győri ETO lesz az ellenfele.

Fotó: Boda L. Gergely

Egy hónappal ezelőtt a rangos európai kupasorozat csehországi, Chrudimban megrendezett főcsoportjából meglepetésre továbbjutott a marosvásárhelyi együttes, így már teljesítette célkitűzését: a kontinens legjobb tizenhat csapata között játszhat.

Lisszabonban lehetetlen küldetés előtt áll a City\'us a továbbjutást jelentő csoportelsőségért, viszont a fiatal vásárhelyi játékosok rengeteg tapasztalatot nyerhetnek a legerősebb európai csapatokkal szemben. Mindhárom ellenfél keretét értékes idegenlégiósok alkotják, és az előző években rendkívül sikeresek voltak a hazai és európai porondon: a Sporting 2011-ben döntőt játszott, tavaly harmadik lett az UEFA Futsal Cupban, a Dinamo Moszkva kilenc évvel ezelőtt megnyerte a sorozatot, emellett ötször szerepelt a legjobb négy között, a Győri ETO tavaly is bejutott az elitkörbe.

Csak nyerhetnek a részvételből

„Az elitkörbe jutás óriási teljesítményt jelent számunkra, a három lisszaboni mérkőzésből mind a játékosok, mind mi, edzők sokat tanulhatunk és fejlődhetünk. Sok fiatal játékosunk van, így csodának számít, hogy a legjobbak közé jutottunk, ahol eurómilliós költségvetéssel rendelkező csapatokkal játszunk” – nyilatkozta Cosmin Gherman, a City\'us egyik edzője.

A csapatkapitány, Bogdan Covaci hozzátette: felejthetetlen élményt jelent számukra az elitkörben való részvétel. Nincsenek nagy várakozásaik, azonban igazi csapatként kell játszaniuk, és felemelt fővel szeretnék elhagyni a pályát.  

Ismerős ellenfelek

A City\'us 2011 és 2012 után harmadszor játszik Portugáliában, ahol utóbbi részvételekor szintén a Sporting és a Győr voltak az ellenfelei: a portugáloktól 5–3-as vereséget szenvedett és 8–3-ra legyőzte a magyar csapatot, de nem jutott tovább a négyesdöntőbe, míg a Dinamo Moszkvával eddig még nem került össze.

Cosmin Gherman és Lucian Nicușan legénysége csütörtökön este – romániai idő szerint – 20 órától játssza a torna nyitómérkőzését a Dinamo Moszkva ellen a Lisszabonhoz közeli Pavilhao Multiusos de Odivelas sportcsarnokban. Pénteken a házigazda Sportinggal találkoznak a vásárhelyiek, majd a vasárnapi zárónapon a Győr ellen bizonyíthatnak. A mérkőzéseket Romániában nem közvetíti a televízió, de a Sporting TV-n keresztül interneten lehet nézni.    

Teremlabdarúgó UEFA Futsal Cup, elitkör, D csoport, a mérkőzések programja:
csütörtök:
20.00 Dinamo Moszkva–Marosvásárhelyi City\'us
22.30 Sporting Lisszabon–Győri ETO
péntek:
20.00 Győri ETO–Dinamo Moszkva
22.30 Sporting Lisszabon–Marosvásárhelyi City\'us
vasárnap:
16.30 Marosvásárhelyi City\'us–Győri ETO
19.00 Dinamo Moszkva–Sporting Lisszabon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS